Tjejkurser- STHLM, Nivå 1 och Nivå 2

Mountainbikekeurser för tjejer som vill utvecklas och bli riktigt bra på att cykla mountainbike!

Datum: Nya datum kommer upp inom kort (För att boka, skrolla ner på sidan)

Nybörjarkursen- Nivå 1 vänder sig till dig som vill prova på mountainbikecykling och som aldrig har cyklat mountainbike tidigare. Kursen passar även dig som kommit igång lite grann men känner dig väldigt osäker på stigar i skogen. Inga förkunskaper krävs. Vi går igenom allt från början. Du kommer att uppleva hur fantastiskt roligt det är att cykla mountainbike, du får de viktiga grunderna och lär dig cykla på ett säkert sätt. Mountainbikecykel bokar du hos oss eller tar med egen. En dag du aldrig glömmer!

Mountainbikekursen- Nivå 2 vänder sig till dig som har kommit igång med din cykling och vill lära dig en bra teknik. Kursen är även för dig som är tekniskt duktig och vill få de avgörande tipsen och bli inspirerad av proffs. Gruppen delas upp i tre mindre grupper från ”ganska grön” till ”mycket erfaren mountainbikecyklist”. Du få på denna kurs de viktiga grunderna för att enkelt kunna bygga vidare. Du lär dig att ta dig över knixar, rötter och stenar. Du tränas i branta partier, både uppför och nedför. Kurvteknik och viktfördelning på cykeln. Den mer avancerade gruppen tränar även drop och hopp.  Vi går igenom mek och skötsel. Hyr mountainbike av oss om du inte har egen. Jennie Stenerhag kommer att vara gästlärare 2-3 juni.

Tjejkurserna har liknande uppläggs om vår ordinarie Nybörjarkurs och vår Mountainbikekurs.

Pris Nybörjarkursen: 1350kr,  cykelhyra 350kr, hjälmhyra 100kr. Det ingår fika och lunch.

Pris Mountainbikekursen: 2690kr,  cykelhyra 650kr, hjälmhyra 150kr. Det ingår fika och luncher.

Boka genom att maila till info@mountainbikeskolan.se. Ange namn och tel. och din längd vid bokning av cykel. Betalning: Swish nr. 1236336440 eller faktura. Nytt bokningssystem kommer upp inom kort på vår hemsida.

Tjejkurserna leds av några av Sveriges vassaste och trevligaste mountainbiketjejer.

Vi ses!

Lina, Sandra, Jennie, Magnus och Daniel

Om Mountainbikeskolan

MountainbikeSkolan drivs av ett sammansvetsat gäng cykelentusiaster. Vi älskar allt som hör cykling till. Vi tränar och tävlar, men mest av allt cyklar vi mountainbike för att det är roligt. Vi har lång erfarenhet av cykling i alla dess former men är specialiserade på mountainbike. Läs mer.

Hitta hit

Våra kurser hålls 2018 på flera platser i Sverige, till vardags befinner vi oss på Hellasgården eller Källtorps Trädgård, i utkanten av Stockholm. Till Hellasgården kan du ta dig med både cykel, buss och bil, det tar bara 10 min från Slussen.

BUSS

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Hellasgården och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

BIL

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. När du kommer fram finner du en stor avgiftsbelagd bilparkering på din vänstra sida.

Hellasgården

Ältavägen 105, 131 33 Nacka, Sverige