Bröllop

God mat med spännande aktiviteter

Vår gård, ligger vid kanten av Källtorpssjön bara några hundra meter från Hellasgården. Hos oss tar du avstamp på mountainbike eller till fots i ett av Stockholms finaste stig- och naturområden. Stigen kantar bokstavligen vår gård och på några minuter är du på äventyr, helt bortkopplad från stadens brus och stress.

KONFERENS, EVENT & KICK OFF

Boka ert event hos oss, en given succé! Underbar mat och en häftig eller rofylld upplevelse i skogen. Ät middag i vårt vackra orangeri, njut av våra odlingar som kantar gården. Vi skräddarsyr upplägget efter dina önskemål, mejla eller ring!

MOUNTAINBIKE & MOUNTAINBIKE­CYKLING

Att cykla mountainbike några timmar i skogen är för de allra flesta en fantastisk upplevelse. Du har naturupplevelsen, gemenskapen, äventyret och så denna fantastiska cykel, som tar dig fram hur enkelt som helst överallt.

Alla som kan cykla kan delta på våra event, vi ser till att välja de stigar som passar just den grupp som du är i. Oftast så rullar vi i flera grupper, en för den som är helt ny på detta med mountainbike och en grupp som har testat förut och som vill köra på ordentligt, bli utmanade och känna livet i sig.

Området ”Hellas” är känt i hela världen för sin fina mountainbikecykling. Skogen är helt unik i sin natur med härliga stenhällar och gles tallskog som ger en alldeles speciell cykelupplevelse.

Vi rekommenderar dig att låta oss guida dig på turen. Även du som cyklar mycket i området, koppla av så tar vi ditt gäng på en fantastisk tur, vi ger gärna tekniktips om så önskas, utöver den introduktion som vi alltid börjar med så att alla i gruppen får de viktiga grunderna.

För dig som kommer med ett duktigt gäng som kört mycket, bokar vi våra mest erfarna guider och ni får en ride som ni inte glömmer i första taget!

Det finns såklart lika många upplägg som vi har cyklar, men oftast så ordnas det med eftermiddag- och kvällsevent. Där vi rullar ut på ett ett spännande mountainbikeäventyr på ett par timmar för att sedan avsluta med ”After bike” och sedan en härlig middag i orangeriet.

Om du vill så ses vi för cykling innan lunch eller efter lunch. Det går lika fint. Ibland bygger dagen på konferens och cyklingen ligger som avslutande aktivitet.

Vi tar gärna emot en grupp upp till 40 personer, alla kan då cykla tillsammans och sitta inomhus och äta. Är ni ett mindre gäng, så går det också bra, runt åtta personer är ett minimum för att boka orangeriet för middag.

SKOGSBAD

Skogsbada i stället för att cykla, mountainbike är trots allt inget för dig. Inga problem, ett skogsbad är något mycket rogivande, en sinnlig upplevelse. Ja, man hör ju det ju på ordet, skogsbad, du badar i skogen. Du tar in alla ljud, alla dofter, du känner och du kopplar av.

Vår kollega Helena tar med dig in i trollskogen och leder dig in i en ny värld fylld av små och stora upptäckter. Ni vandrar lugnt ut i den mossiga mjuka skogen. Omslutna av skogen väcks era sinnen och får kontakt med naturens alla invånare..

Skogsbad eller ShinrinYoku, är en japansk tradition som räddat många stressade affärsmän i Japan från total utmattning. Denna lugna form av naturkontakt boostar kropp och själ och ökar kreativiteten. Helena Johard, en av våra guider, är certifierad natur- och skogsterapiguide inom Association of Nature and Forest Therapy.

LUNCH ELLER MIDDAG I VÄXTHUSET

Att äta middag eller lunch hos oss är en kulinarsisk upplevelse. Från vår gård får vi kryddor, grönsaker när de bjuds, frukt och bär. Vi följer årstiderna och erbjuder en härlig buffé baserad på grönsaker, kött, fisk eller helt vegetariskt. Härliga dofter, vackra fat och färger. Vi försöker göra miljön rättvis och lägger stor vikt vid det estetiska tilltalet.

Vår köksmästare Elvira, erfarenhet från bland annat stjärnkrogen Noma, sätter en menyn efter dina önskemål och våra råvaror. Vi vågar säga att den vi serverar håller mycket hög klass, den är enkel och naturlig, inga konstigheter och kanske just därför så välsmakande.

Om du är inne på en lite mer hands on och greppbar mat, så brukar våra hamburgare vara ett alternativ. Vi serverar dessa även på grillen under helgerna, du väljer mellan Viltburgare eller en vegansk från Beyond Burger.
Hos oss finns dryck, med eller utan alkohol. Vi har egen skräddarbryggd Kombucha eller äppelmust med äpplen från gården. Lokala ölsorter från Nacka bryggeri eller ekologiskt naturvin från sydligare breddgrader. Vi har fullständiga rättigheter.

Varmt välkomna till oss, ta kontakt och via mejl eller på telefon Vi ses! Jenny & Daniel

TIDIGARE EVENTGÄSTER & KOMMENTARER

Fartfyllda aktiviter samt mysiga middagar

En unik plats bara några minuter från Stockholms centrum. Mountainbikecykling i ett av världens finaste stig och naturområden. Mat lagad från grunden, kryddad med gårdens egna grönsaker och örter. Välkommen att ta del av vårt koncept med cykling, trädgård och mat du också!

Hitta hit

Väg­beskrivning till vår kursgård

Besök oss
Ältavägen 105, Nacka

Buss
Buss 401 går från Slussen flera gånger i timmen. Busshållplats: Källtorp, ca 15 min från Slussen.

Bil
Kör mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. Du passerar Hellasgården på din vänstra sida, åker några hundra meter till, passerar kolonilotterna. Du svänger vänster in till Mountainbikeskolan och Kafé Källtorp.