Företagsevent

God mat med spännande aktiviteter

Boka ditt företagsevent hos oss och välj ett koncept som passar er konferens, event eller kick-off. Vi erbjuder härliga guidade turer i skog och mark, samt underbar mat och dryck.

KONFERENS, EVENT & KICK OFF

Ett företagsevent hos oss kan innehålla både trevliga aktiviteter, konferens och lunch/middag. Välj mellan guidad mountainbike-tur i skogen, lite lugnare cykling på grusvägar, eller en kombination. Ät middag i vårt vackra orangeri och njut av våra odlingar som kantar gården. Vi skräddarsyr upplägget efter dina önskemål, mejla eller ring!

After Bike med middagsbuffé

EVENTKONCEPT

Vår gård ligger vid Källtorpssjön i kanten av Erstavik och Nackareservatet. Hos oss tar du avstamp på cykel eller till fots i ett av Stockholms finaste stig- och naturområden. Stigen kantar bokstavligen vår gård och på några minuter är du på äventyr, helt bortkopplad från stadens brus och stress.

Det finns lika många upplägg som vi har cyklar, men det är populärt med eftermiddags- och kvällsevent: vi rullar ut på ett spännande mountainbike- äventyr eller graveltour på ett par timmar, för att sedan avsluta med ”After Bike” och en underbar middag i orangeriet. Om du vill så ses vi för cykling innan eller efter lunch, det går lika fint. Ibland bygger dagen på konferens och cyklingen ligger som avslutande aktivitet.

Vi tar gärna emot en grupp upp till 40 personer, alla kan då cykla tillsammans och sitta inomhus och äta. Är ni ett mindre gäng går det också bra, men runt åtta personer är ett minimum för att boka orangeriet för middag.

Mountainbike kick-off i skogen
Mountainbike-cykling på företagsevent

MOUNTAINBIKE-­CYKLING

Att cykla mountainbike några timmar i skogen är för de allra flesta en fantastisk upplevelse. Du har naturupplevelsen, gemenskapen, äventyret och så denna fantastiska cykel, som tar dig fram hur enkelt som helst överallt.

Mountainbike-cykling är en härlig upplevelse och inte så klurigt som det kan tyckas. På våra guidade mountainbiketurer ser vi till att välja de stigar som passar just den grupp som du är i. Oftast så rullar vi i flera grupper, en för den som är helt ny på detta med mountainbike och en grupp som har testat förut och som vill köra på ordentligt, bli utmanade och känna livet i sig.

Området ”Hellas” är känt i cykelvärlden för sin fina mountainbikecykling. Skogen är helt unik i sin natur med härliga stenhällar och gles tallskog som ger en alldeles speciell cykelupplevelse.

Vi rekommenderar dig att låta oss guida dig på turen. Även du som cyklar mycket i området, koppla av så tar vi ditt gäng på en fantastisk tur, vi ger gärna tekniktips om så önskas, utöver den introduktion som vi alltid börjar med så att alla i gruppen får de viktiga grunderna.

För dig som kommer med ett duktigt gäng som kört mycket, bokar vi våra mest erfarna guider och ni får en ride som ni inte glömmer i första taget!

gravel-cykling på grusväg i Erstaviksområdet

GRAVEL-tour

Graveltour innebär att vi cyklar med gravelcyklar på bra grusvägar, vilket är perfekt för er som vill ta det lite lugnare, men ändå vill vara aktiva tillsammans. Alla som kan cykla kan delta på våra guidade gravel-turer, vi anpassar fart och längd på cykelturen så att det passar din grupp.

Erstavikområdet erbjuder många fina slingor med grusväg genom skog, förbi betes- och åkermark. Gravelcykling är en härlig upplevelse med fantastiska vyer och inte sällan möjlighet att se lite av djurlivet i området.

Vi rekommenderar dig att låta oss guida dig på turen så att du kan koppla av och bara njuta av cyklingen. Vi börjar med en introduktion och ger gärna tekniktips utöver det.

SKOGSBAD

Som alternativ till cykling erbjuder vi även skogsbad. Ett skogsbad är något mycket rogivande, en sinnlig upplevelse. Du tar in alla ljud, alla dofter, du känner in och du kopplar av. Omsluten av skogen väcks dina sinnen och du får kontakt med naturens alla invånare.

Skogsbad eller ShinrinYoku, är en japansk tradition som räddat många stressade affärsmän i Japan från total utmattning. Denna lugna form av naturkontakt boostar kropp och själ och ökar kreativiteten. Vår guide Helena Johard är certifierad natur- och skogsterapiguide inom Association of Nature and Forest Therapy.

Buffé baserad på grönsaker i orangeriet

LUNCH ELLER MIDDAG I orangeriet

Menyn följer årstiderna och vi erbjuder en härlig buffé baserad på grönsaker, kött och fisk, eller helt vegetariskt. Härliga dofter, vackra fat och färger. Vi försöker göra miljön rättvisa och lägger stor vikt vid det estetiska tilltalet.

Vi vågar säga att den mat vi serverar håller mycket hög klass, den är enkel och naturlig, inga konstigheter.

Hos oss kan ni välja dryck med eller utan alkohol. Lokala ölsorter från Nacka bryggeri eller ekologiskt naturvin från sydligare breddgrader.

Varmt välkomna till oss, ta kontakt via mejl eller telefon. Vi ses! Jenny & Daniel

TIDIGARE EVENTGÄSTER & KOMMENTARER

Fartfyllda aktiviter samt mysiga middagar

En unik plats bara femton minuter från Stockholms centrum. Mountainbikecykling i ett av världens finaste stig- och naturområden. Mat lagad från grunden, kryddad med gårdens egna grönsaker och örter. Välkommen att ta del av vårt koncept med cykling, trädgård och mat du också!

HITTA HIT

15 min från Stockholm

Besök oss
Ältavägen 105, Nacka

Buss
Buss 401 går från Slussen flera gånger i timmen. Busshållplats: Källtorp, ca 15 min från Slussen.

Bil
Kör mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. Du passerar Hellasgården på din vänstra sida, åker några hundra meter till, passerar kolonilotterna. Du svänger vänster in till Mountainbikeskolan och Kafé Källtorp.