Racing team

Enduro

På tävlingsbanorna i Enduro representeras vi av Mountainbikeskolan Racing Team.

TEAMMEDLEMMAR

Vi är stolta att presentera vårt Racing Team i Enduro. I skrivande stund är vi sju aktiva endurocyklister. Teamet tränar tillsammans två gånger i veckan och åker däremellan på tävlingar i både Swecup och Capital Enduro. I teamet ingår bland annat 2023 års vinnare, damer i Swe cup Enduro, Clara Attermo.
Lär känna våra grymma cyklister i Racingteamet nedan!

Clara Attermo

Clara är gammal hästtjej som började cykla mountainbike 2013 då sambon och hon letade efter en aktivitet att göra tillsammans. År 2017 blev hon meddragen på en ESS-tävling och sedan dess har det blivit mer och mer utförscykling och fler tävlingar. Att lära sig som vuxen tar sin tid, men efter flera års tävlande tog Clara 2023 stora kliv framåt med en andraplats på SM i elitklassen och totalseger i SweCup.

• 2:a plats på SM / elitklassen 2023
  • Totalseger i SweCup 2023

Carolin Moberg

Carolin och testade mountainbike för första gången i Chamonix för ca 20 år sedan och blev hooked. Hon har tävlat i multisport/adventure racing och swimrun på internationell nivå samt gästspelat lite i långloppscupen historiskt. Carolin ser fram emot att utvecklas utförs och kommer göra sin andra säsong inom enduro 2024.

• Rutinerad multisportare med många meriter.
  • Tog en 2:a plats i totalen på CES förra året.

Marie Ödlund

För Marie har idrott har alltid varit ett intresse och hon har spelat fotboll, innebandy och golf med mera. Hon började cykla mountainbike 2017 och hittade till enduron 2020. Gjorde sin första CES på Kolarängen det året. Det finns en hel del utmaningar att lära sig cykla utför som vuxen, men 2023 var hennes första tävlingsår i Mastersklassen, D35+.

• Vann totalen för Swe Cup D35+ 2023
  • Tog SM-guld i samma klass 2023.
  • Kom 3:a i totalen på CES där Clara vann och Carro kom 2a, 2023.

Björn Olsson

Björn har haft cykling som ett av sina största intressen ända sen han var 4 år och fick sin första cykel. I tonåren hittade han BMX (freestyle) och downhill. Björn tävlade i svenska downhillcupen åren 2009 och 2010. Nu är det enduro som gäller, han tävlade lite förra året och ska köra hela svenska endurocupen 2024. Fokus i år för Björn är att ha kul på cykeln.

• Tävlat i svenska cupen (downhill) 2009 och 2010.
  • Ska köra hela endurocupen 2024.

Zacharias Ullberg, Mountainbikeskolan Racing Team

Zacharias Ullberg

Zacharias är 18 år (2024) och började med BMX racing redan 2018. Han testade sedan onsdagskursen i mountainbike hos Mountainbikeskolan ett år senare. Han gillade det och var bland de snabbaste i gruppen. 2021 började han jobba hos Mountainbikeskolan som instruktör och tog mountainbike mer seriöst. Zacharias hittade enduro 2022 som han nu älskar.

• Har tävlat i enduro 2023.
  • Har tävlat tre gånger i bmx racing 2018.
  • Ligger 7:a i Strava på kort nacke 1 och ligger på några topplistor.

Max, Mountainbikeskolan Racing Team

MAX Bergne

Max är 16 år (2024) och har alltid varit idrottsintresserad och hållit på med flera sporter, såsom skidor, fotboll och parkour. Han är uppvuxen i Nacka, men testade först på mountainbike i Åre och gillade det skarpt.

Sedan dess har han cyklat mountainbike och 2023 gjorde han en storsatsning på MTB-cyklingen och har börjat tävla. Nu väntar flera tävlingar framöver för Max!

• 7:e plats på CES Resarö 2023

Kristian Hartman

Mer information kommer inom kort…