Kontakt

Hör av dig till oss!

Vill du boka ett event en fest eller har andra frågor. Ring eller mejla oss!

Ring oss

Företagsevent, gruppcykling och fest
Daniel: +46(0)73 709 77 75

Verkstad och service
Tobbe: +46(0)70 416 45 68

Butik och beställningar av cykeldelar
Eddie: +46(0)73 107 13 91

Restaurang och Kafé
Jenny: +46(0)70 401 40 60

Mejla oss

Företagsevent, gruppcykling och fest
daniel@mountainbikeskolan.se

Verkstad och service
verkstad@mountainbikeskolan.se

Butik och beställningar av cykeldelar
eddie@mountainbikeskolan.se

Söker du jobb i kaféet, maila ditt CV till:
jenny@mountainbikeskolan.se

VANLIGA FRÅGOR & SVAR

Här av vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får till oss här på Mountainbikeskolan. Skulle du ha några andra frågor, hör av dig till oss så svarar vi på dem.

Mountainbikeskolans utbildningar är framtagna för svenska förhållanden. Utbildningarna bygger på den internationella coach- och mountainbikeinstruktörsutbildningen PMBIA, Professional Mountainbike Instructors Association. Vi har ett eget utbildningsprogram, instruktörsutbildning som alla våra instruktörer går. Vår egen utbildning är framtagen specifikt för våra kurser och kursprogram. Vi har även en utbildning på sex dagar framtagen för ungdomar som vill jobba som guide eller mountainbikeinstruktör. Denna utbildning går att boka om man är minst 8 personer.

Absolut, vi är specialister på mountainbike och vi kan märket Trek väldigt bra då vi är återförsäljare av detta cykelmärke. Om du är intresserad av att köpa cykel av oss kan du låna våra democyklar för testkörning.

Ja du kan hyra cykel om du inte har egen på alla våra kurser. Våra hyrcyklar är alltid nyservade och av årets modell. Du kan även hyra cykel utan att gå kurs.

Vi har Trek Roscoe 7-2023, en mycket bra stigcykel med framdämpare. Vi har även heldämpade cyklar, så som Top Fuel 8- 2023 samt Fuel Ex 8- 2023. Vi har också Trek Checkpoint 5, en gravelcykel. Vi har mountainbikecyklar för barn i alla storlekar.

Ja det finns en parkering som rymmer ca 20 bilar. Parkering får nyttjas utan kostnad för den som går kurs (förutom på onsdagscyklingen då det blir för många deltagare). På onsdagscyklingen får man parkera på Hellasgårdens parkering. Du får också parkera hos oss om du är inbokad på ett event.

Bikeparken är öppen tisdag- söndag mellan kl. 9.00- 17.00. Bikeparken nyttjas utan kostnad, men alla frivilliga bidrag är välkomna. Matsäck och dryck får inte tas med i bikeparken eller in på gården. Du stöttar underhållet och byggandet av parken genom att handla på Kafé Källtorp eller att lämna in din mountainbike på service eller gå en hoppkurs eller liknande.

Ja du får bada hos oss, vi arrenderar marken nere vid vattnet. Du stöttar oss om du äter lunch eller fikar på Kafé Källtorp.

Du får enligt allemansrätten cykla på befintliga stigar i skogen. När du cyklar i Erstavik måste du lämna företräde till alla andra som rör sig i skogen, t.ex. de som vandrar, springer eller rider. Tänk på att cykla med bra teknik, inte sladda eller göra bromsspår på stigar eller grusvägarna.

Vi öppnar första helgen i april och stänger för säsongen sista helgen i november.

Hitta hit

Väg­beskrivning till vår kursgård

Besök oss
Ältavägen 105, Nacka

Buss
Buss 401 går från Slussen flera gånger i timmen. Busshållplats: Källtorp, ca 15 min från Slussen.

Bil
Kör mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. Du passerar Hellasgården på din vänstra sida, åker några hundra meter till, passerar kolonilotterna. Du svänger vänster in till Mountainbikeskolan och Kafé Källtorp.