Grundkurs Mountainbike - 1 dag.

Under en fullspäckad dag lär du de grundläggande förmågorna för att cykla MTB på ett säkert och roligt sätt. Du kommer att uppleva hur kul det är att cykla mountainbike! Inga förkunskaper krävs och har du ingen mountainbike, kan du hyra en av oss.

Kursdatum höst 2022:  27 aug., 4 sept., 24 sept., 2 okt.

Tid: kl.10.00- 15.00

Pris: 1590kr kurs, inklusive lunch och fika

För att boka, skrolla ner på sidan.

Du bör vara cykelvan för att gå kursen, d.v.s. att du tar dig fram bra på vanlig cykel på cykelbana eller liknande. Du behöver inte ha testat på att cykla i skogen tidigare. Det lär vi dig! Kursen vänder sig självklart också till dig som har cyklat en del i skogen men som inte har de viktiga grundkunskaperna inom mountainbikecykling.  

Vi delar in deltagarna i tre grupper efter era tidigare erfarenheter. Varje grupp har en egen instruktör!

För vuxna i alla åldrar eller för ungdomar tillsammans med en vuxen.

Kursplan: gröna knappen under bilden.

Hyr en mountainbikecykel under kursen, årets modell och i toppskick. Du väljer mellan en mountainbike med bara framdämpning eller en med dämpning både fram och baktill, lite bekvämare och tryggare.

Fika och ät lunch i trädgårdskaféet tillsammans med nya mountainbikekompisar! Kom i god tid då det är frukostfika innan det börjar klockan tio,

Så tycker tidigare deltagare om kursen:

”Otroligt bra möjlighet att komma igång med mountainbike! Boka!”/ Felix Pietucha.  21 augusti 2021.

”Grymt på alla sett! Miljön och trädgården var verkligen ett plus” Elline, 2021.

”Helt värt pengarna för all kunskap och trevligt bemötande. Bra att få grunderna”/ Janette Tannegård. 11e april 2021.

”Trots viss erfarenhet var det rätt att börja från början. Många gamla sanningar om rätt teknik fick läras om.”/ Göran Dahlin.  21 augusti 2021.

Datum & Tider

Nedan kan du se vilka datum och tider som finns tillgängliga, samt boka och beställa den kurs du är intresserad av.


Hitta hit

Mountainbikeskolan är en del av Källtorp med sitt kafé och konferensutbud. Till Mountainbikeskolan tar du dig enkelt med cykel, buss eller bil, det tar bara 15 min från Slussen.

BUSS

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Källtorp och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

BIL

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. Du passerar Hellasgården på din vänstra sida, åker några hundra meter till, passerar kolonilotterna. Du svänger vänster in till Mountainbikeskolan och Källtorp.

MOUNTAINBIKESKOLAN

Ältavägen 105, 131 33 Nacka, Sverige