Karin Hammar Trio Aventura

2 november 2024

Svängiga brasilianska grooves med jazz-trion Karin Hammar Trio Aventura. 2 november 2024 gästar de Källtorp Jazz & Sound.

Karin Hammar Trio Aventura
JAZZ & SOUND

Underbar brasiliansk jazz av bästa sort! Karin Hammar (trombon) med sitt nya band – ett unikt framträdande med världsstjärnan Rubem Farias (bas) och Steinar Aadnekvam (gitarr).

Karin Hammar är en av landets ledande jazztrombonister, kompositörer och bandledare med rötterna i Norrland. Hon spelar som soloist i olika sammanhang och är internationellt firad för sin musik.

Biljetter 2 november

 • Matbiljett: inträde, middag och bordsplats. Varmrätt och dessert.
 • Matbiljett barn (under 15 år): inträde, middag och bordsplats. Varmrätt och dessert.
 • Ståplats: inträde och barhäng.
 • Musikstuderande: inträde och barhäng.

  Insläpp från 18.00.
  Middagen serveras från kl 18.45.
  Musikstart 19.30, 3 set à 25 min.

Karin Hammar hämtar inspiration från en lång tradition av svenska och amerikanska föregångare, vilket hon fört vidare och utvecklat. Hennes spelstil har också färgats av en stor kärlek till den brasilianska musikskatten och många resor till Brasilien.

Karin har synts i TV och har spelat med många kända artister såsom Jerry Williams, Marie Fredriksson, Svante Thuresson, Viktoria Tolstoy, Nisse Landgren m.fl. Hon har även turnerat över hela världen med gruppen Sliding Hammers. 2004 blev hon Alice Babs-stipendiat, 2017 fick hon Jazzkannan för nydanande insatser inom jazzmusiken och 2020 tilldelades hon JazzBrazz-stipendiet.

Rubem Farias är en brasiliansk basist, boende i Stockholm, med hela världen som kontor. Oerhört skicklig och virtuos på sitt instrument och en enastående kompositör och arrangör. Han har nyligen varit på turné med storheter som Mike Stern, Randy Brecker, Balaio Quartet, Freedom Tree, Rubem Farias Big Band. 2022 tilldelades han World Music Culture Club Award.

Steinar Aadnekvam är en skicklig norsk jazzmusiker och gitarrist som även efterfrågas alltmer som jazz-låtskrivare och skivproducent. Redan tidigt i sin karriär nominerades han av Uppsala International Guitar Festival till ’Young Nordic Guitarist Award’ (2009). Han har bland annat turnerat som ledare i Norden, Schweiz, Spanien – och Brasilien, där han varit en återkommande gäst.

För dig med matbiljett serveras två specialkomponerade rätter.

MENY

Varmrätt

 • Bangers’n Mash med löksås, brittisk klassiker som är en riktig höjdarmiddag

  Dessert
 • Fransk Canelé med het chokladsås

  Det finns möjlighet att välja vegetariskt alternativ och andra preferenser, vilket du meddelar i samband med bokning.

För dig med matbiljett

Du som har en matbiljett har en bordsreservation från kl. 18.00, maten serveras från kl. 18.45.
Konserten börjar kl. 19.30.

För dig med ståplats

Baren öppnar kl 18.00 och har ett fint utbud av öl, vin och alkoholfria alternativ. Barmeny kommer att erbjudas. Under konserten har du en ståplats. Konserten börjar kl. 19.30, men kom gärna minst 30 min innan.

Om Kafé Källtorp, att göra före eller efter konserten

Kafé Källtorp ligger vid Källtorpssjön. Gården består av ett orangeri med tillhörande trädgård, växthus och bikepark. Du är välkommen att se dig om i trädgården, ta ett dopp från badbryggan eller ta en promenad i de vackra omgivningarna.

Tillgänglighet

Både lokalen (orangeriet) och toaletten är tillgänglighetsanpassade, men det är grusgolv i orangeriet.

Hitta hit
Kafé Källtorp/Mountainbikeskolan, Ältavägen 105, Nacka.

Buss
Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen, hållplats Källtorp (ca 15 min från Slussen).
Buss 401 från Älta, hållplats Källtorp.

Bil
Det går fint att parkera inne på gården, ta till vänster när du kör in genom grindarna. Begränsat antal parkeringsplatser.


SAGT OM…

Boka biljett

Hitta hit

Kontakta oss

Har du några frågor så är du mer än välkommen att kontakta oss:

E-post: info@mountainbikeskolan.se