Sommarcamp Ungdom

För ungdom mellan 13-1 9 år

Härliga sommarveckor, sommarcamp på mountainbike! Härligt häng på gården, riktigt kul cykling och juste stämning.

ungdomar Sommarcamp mountainbike

Härliga sommarveckor med cykling i skogen, teknikträning, bikepark, bad och gemenskap.

Roliga dagar med nya kompisar, alla skall ha kul. Lunch och fika hos oss, träning i Bikeparken och på alla de fantastiska stigar som ligger direkt i anslutning till gården.

Bra teknikträning på din cykel, med både hopp och drop, berms, utför och allt som hör teknikträning i skogen till. Lika viktigt att hitta kompisar, åka på äventyr, bada, och ha kul. Sommarcamp vänder sig till ungdomar 13-19 år, för barn 8-12 år, se Barn Sommarkollo Mountainbike

Vi har som målsättning att detta blir den roligaste veckan på sommaren!

 • Pris: 1 995 kr.
  Ta med egen cykel och hjälm eller hyr av oss.
 • Tid: 8.30- 15.30 varje dag.
 • Datum 2024: v.32 (5-9 aug), v.33 (12-16 aug).

Du behöver ha cyklat lite innan i skogen för att kunna delta på kursen. Du behöver också ha en modern mountainbike.

 • Vi rekommenderar dig att använda knäskydd, finns i vår butik på plats eller att hyra i samband med bokning.
 • Hyr en mountainbikecykel under kursen, årets modell och i toppskick. Du väljer mellan barncyklar utan dämpning, en mountainbike med endast framdämpning eller en med dämpning både fram och baktill, lite bekvämare och tryggare, men finns bara i större storlekar. Cyklarna är angivna i storlek samt hur lång man bör vara för resp. cykel. Hjälm ingår i cykelhyran.
 • Teknikträning, härlig cykling och gemenskap. Du kommer att lära dig en fin teknik och ha roligt under veckan. Vi delar in oss i olika grupper så att alla kör på sin nivå. Du kommer också att bli kanonduktig på att hoppa och köra i burms då det finns fina hopp i Mountainbikeskolans Bikepark.
 • Plats för kursen: Samlingsplats är Mountainbikeskolan / Källtorp, Ältavägen 105 i Nacka. Vi har ett mindre antal parkeringsplatser som är gratis för dig som går på kurs. Buss 401 stannar precis utanför gården.
 • Schema: Din kurs pågår mellan 8.30-15.30 Du kan stanna längre om du vill, bara meddela oss innan.
 • Mat och fika: Vi bjuder på lunch mellanmål och fika på kursen. Maten lagas på plats av Mountainbikeskolans bästa kockar.
  Kaféet är öppet alla dagar vid två tillfällen på dagen för den som vill köpa lite glass eller snacks.
 • Skaffa nya cykelkompisar: Under kursen lär du känna andra kursare. Vi ordnar så att alla som vill skriver upp sig på en ”kompislista”. Det brukar ordnas med grupper på sociala medier för att hålla kontakten även utanför kursen.
 • Vad skall du ha med dig till kursen: Cykelhjälm (ingår om du hyr cykel av oss). T-shirt, tröja eller vindjacka, kortbyxor. Gympa-, street- eller promenadskor. Vattenflaska för cykel, alt. ryggsäck med vattenflaska i. Handskar kan vara bra. Du bör också ha en väska som du kan cykla med och som du kan ha dina badsaker i.

  Vi har med oss allt som behövs för att laga punktering och andra eventuella problem på din cykel under kursen. Tejpa på en extraslang på cykeln.

  Övrigt: Kör den typ av pedaler du är van vid att använda.
 • 10% i butiken för kursdeltagare: Mountainbikeskolan har en butik med cykelutrustning så som hjälmar, arm- och knäskydd, handskar, slang, däck, pump m.m. Du som kursdeltagare har 10% rabatt på allt i butiken under kursdagen. Mountainbikeskolan är återförsäljare av Trek och har ett stort utbud av uthyrningscyklar av alla Treks mountainbikemodeller.

 • Om oss: Mountainbikeskolan startade 2014 och har sedan dess hållit kurser i mountainbikecykling. Till Mountainbikeskolan hör ett trädgårdskafé och en gård med tillhörande odlingar, bär, frukt, grönsaker och örter. Här finns även en bikepark. Mountainbikeskolan ordnar med cykelevent och middag för företag och grupper som tycker om god mat och härlig cykling.

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE KURSDELTAGARE

boka sommarcamp!

boka hyrcykel!

HITTA HIT

KONTAKTA OSS

Har du några frågor så är du mer än välkommen att kontakta oss:

Telefon: +46(8) 586 241 43
E-post: info@mountainbikeskolan.se