Ungdom mountainbike
Onsdagskvällar

Alla nivåer – 6 gånger, onsdagskvällar

Mountainbikekurs för alla som vill komma igång eller som redan är superpepp på mountainbike i skogen! Onsdagsträning för ungdomar mellan 13-19 år, med parallell kurs för föräldrar.

Ungdomskurs, 6 tillfällen

För alla ungdomar som gillar att cykla och som vill bli bra på att cykla i skogen! Från nybörjare till erfaren mountainbikecyklist. Du är ca 13-19 år. Parallell kurs för alla medföljare, vårdnadshavare. Vi ger även en motsvarande kurs samma dagar för barn 8-12 år, se Barn Mountainbike onsdagar

 • Pris: 1 485kr. Ta med egen cykel och hjälm eller hyr av oss.
 • Tid: kl 18.00 – 19.30
 • Onsdagskvällar: 6 gånger
  (21 aug, 28 aug, 4 sept, 11 sept, 18 sept, 25 sept.)

I samband med ungdomskursen finns det en parallell kurs för föräldrar/ vårdnadshavare. Kursen startar 15 min innan ungdomsgrupperna. Två till tre grupper, nybörjare till fortsättning.

 • Pris: 1 995kr. Ta med egen cykel eller hyr av oss. (detta är ett rabatterat pris, kostar normalt 2 350kr)
 • Tid: kl 17.45- 19.15
 • Onsdagskvällar: 6 gånger
  (21 aug, 28 aug, 4 sept, 11 sept, 18 sept, 25 sept.)

Vi kör i två eller grupper lugnt och tryggt eller på de tuffaste lederna i Hellas. Alla kan vara med, prestigelöst och utan stress.

 • Vi rekommenderar dig att använda knäskydd, finns i vår butik på plats eller att hyra i samband med bokning.
 • Hyr en mountainbikecykel under kursen, årets modell och i toppskick. Du väljer mellan en mountainbike med endast framdämpning eller en med dämpning både fram och baktill, lite bekvämare och tryggare. Cyklarna är angivna i storlek samt hur lång man bör vara för resp. cykel, hjälm ingår i cykelhyran.
 • Teknikträning, härlig cykling och gemenskap. Vi lär oss teknik för stigcykling, position på cykeln, uppför och nedför, klackar och dropp. Ungdom- och vuxengrupperna är separerade, d.v.s. man cyklar samtidigt, men inte tillsammans.
 • Plats för kursen: Samlingsplats är Mountainbikeskolan / Källtorp, Ältavägen 105 i Nacka. Vi har ett visst antal parkeringsplatser som är gratis för dig som går på kurs. Buss 401 stannar precis utanför gården.
 • Schema: Din kurs pågår mellan 18.30 – 20.00 (vuxna 18.15 – 19:45). Fint om du kommer lite tidigare, ca 20 minuter innan kursstart så att du hinner göra dig klar.
 • Skaffa nya cykelkompisar: Under kursen lär du känna andra ungdomar. Vi kommer att pusha för att alla byter kontaktuppgifter och cyklar mellan träningarna.
 • Vad skall du ha med dig till kursen: Cykelhjälm (ingår om du hyr cykel av oss). Cykelkläder.

  Vi har med oss allt som behövs för att laga punktering och andra eventuella problem på din cykel under kursen.

  Övrigt: Kör den typ av pedaler du är van vid att använda. Vi rekommenderar också att du tar med sportdryck och 2-4 bars/energigels för att klara av dagen energimässigt.

  Dropper post, det är väldigt bra om du har en dropper post på din cykel, om du du har en äldre cykel så kan det vara bättre att hyra. Det går att cykla bra med alla hyfsat moderna cyklar.
 • 10% i butiken för kursdeltagare: Mountainbikeskolan har en butik med cykelutrustning så som hjälmar, arm- och knäskydd, handskar, slang, däck, pump m.m. Du som kursdeltagare har 10% rabatt på allt i butiken under kursdagen. Mountainbikeskolan är återförsäljare av Trek och har ett stort utbud av uthyrningscyklar av alla Treks mountainbikemodeller.

 • Om oss: Mountainbikeskolan startade 2014 och har sedan dess hållit kurser i mountainbikecykling. Till Mountainbikeskolan hör ett trädgårdskafé och en gård med tillhörande odlingar, bär, frukt, grönsaker och örter. Här finns även en bikepark. Mountainbikeskolan ordnar med cykelevent och middag för företag och grupper som tycker om god mat och härlig cykling.

Kommentarer från tidigare kursdeltagare

BOKA KURS

BOKA Hyrcykel

HITTA HIT

KONTAKTA OSS

Har du några frågor så är du mer än välkommen att kontakta oss:

Telefon: +46(8) 586 241 43
E-mail: info@mountainbikeskolan.se