barn mountainbike onsdagar

För barn 8-12 år – Onsdagsträningar

Onsdagsträningar för barn 8-12 år. Välkommen alla barn och föräldrar på mountainbikekurs! Teknikträning på din nivå, från nybörjare till erfaren mountainbikecyklist.

BARN ONSDAGSCYKLING, 6 GÅNGER

Härlig cykling tillsammans i ett av Sveriges finaste mountainbikeområden.

Kursen passar alla som vill ha kul, lära sig att cykla mountainbike med bra teknik och som vill lära känna Hellas fina stigar. Kursen är för barn mellan 8-12 år, respektive vårdnadshavare. Barn och föräldrar cyklar i olika grupper (inget krav för förälder att vara med). Vi ger även en motsvarande kurs samma dagar för ungdomar 13-19 år, se Ungdom Mountainbike onsdagskvällar.

 • Pris: 1 395 kr
  Ta med egen cykel och hjälm eller hyr av oss.
 • Tid: kl 18.00- 19.30
 • Onsdagskvällar: 6 gånger.
  (17 april, 24 april, 15 maj, 22 maj, 5 juni, 12 juni)

I samband med barnkursen finns det en parallell kurs för föräldrar/ vårdnadshavare. Kursen startar 15 min efter barngrupperna. Vanligen har vi tre grupper, nybörjargrupp, mellan och avancerad grupp.

 • Pris: 1 995 kr
  Ta med egen cykel eller hyr av oss
 • Tid: kl 18.15- 19.45
 • Onsdagskvällar: 6 gånger.
  (17 april, 24 april, 15 maj, 22 maj, 5 juni, 12 juni)

Du behöver vara duktig på att cykla för att kunna vara med på kursen. Du behöver inta ha testat att cykla i skogen förut.

 • Vi rekommenderar dig att använda knäskydd, finns i vår butik på plats eller att hyra i samband med bokning.
 • Hyr en mountainbikecykel under kursen, årets modell och i toppskick. Du väljer mellan barncyklar utan dämpning, en mountainbike med endast framdämpning eller en med dämpning både fram och baktill, lite bekvämare och tryggare. Cyklarna är angivna i storlek samt hur lång man bör vara för resp. cykel, hjälm ingår i cykelhyran.
 • Teknikträning, härlig cykling och gemenskap. Barn och vuxengrupperna är separerade, d.v.s. man cyklar samtidigt men inte tillsammans. Vi beräknar att ha 5 olika grupper för barn, från grön (nybörjare) till svart ( avancerad). Föräldrarna cyklar likaså i tre grupper, från nivå grön till röd.
 • Plats för kursen: Samlingsplats är Mountainbikeskolan / Källtorp, Ältavägen 105 i Nacka. Vi har ett mindre antal parkeringsplatser som går att använda för dig hyr cykel under kursen.. Buss 401 stannar precis utanför gården.
 • Schema: Din kurs pågår mellan 18.00-19.30 (vuxna 18.15-19.45). Fint om du kommer lite tidigare innan kurs, ca 20 minuter.
 • Mat och fika: Kaféet är öppet alla kurstillfällen. Hembakt, smörgåsar, hamburgare från grillen och dryck varje kväll.
 • Skaffa nya cykelkompisar: Under kursen lär du känna andra kursare. Vi ordnar så att alla som vill skriver upp sig på en ”kompislista”. Det brukar ordnas med grupper på sociala medier för att hålla kontakten även utanför kursen.
 • Vad skall du ha med dig till kursen: Cykelhjälm (ingår om du hyr cykel av oss). T-shirt, tröja eller vindjacka, kort-eller långbyxor. Gympa-, street- eller promenadskor. Vattenflaska för cykel, alt. ryggsäck med vattenflaska i. Handskar kan vara bra.

  Vi har med oss allt som behövs för att laga punktering och andra eventuella problem på din cykel under kursen. Tejpa på en extraslang på cykeln.

  Övrigt: Kör den typ av pedaler du är van vid att använda.
 • 10% i butiken för kursdeltagare: Mountainbikeskolan har en butik med cykelutrustning så som hjälmar, arm- och knäskydd, handskar, slang, däck, pump m.m. Du som kursdeltagare har 10% rabatt på allt i butiken under kursdagen. Mountainbikeskolan är återförsäljare av Trek och har ett stort utbud av uthyrningscyklar av alla Treks mountainbikemodeller.

 • Om oss: Mountainbikeskolan startade 2014 och har sedan dess hållit kurser i mountainbikecykling. Till Mountainbikeskolan hör ett trädgårdskafé och en gård med tillhörande odlingar, bär, frukt, grönsaker och örter. Här finns även en bikepark. Mountainbikeskolan ordnar med cykelevent och middag för företag och grupper som tycker om god mat och härlig cykling.

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE KURSDELTAGARE

Boka Kurs

boka hyrcykel

HITTA HIT

KONTAKTA OSS

Har du några frågor så är du mer än välkommen att kontakta oss:

Telefon: +46(8) 586 241 43
E-post: info@mountainbikeskolan.se