Olle Linder ”Kasta Loss”

5 oktober 2024

Livsbejakande folk- och världsmusik signerad av en av våra stora multi-instrumentalister och kompositörer Olle Linder, med b.la. Lena Swanberg. 5 oktober 2024 gästar de Källtorp Jazz & Sound.

Olle Linder
JAZZ & SOUND

Olle Linder med sitt band, framför underbar musik från framförallt albumet Kasta Loss. Olle är den populäre musikern, vars album Kasta Loss, lockat några av Sveriges mest namnkunniga folk- och världsmusiker att medverka. Här framför han egenkomponerade låtar tillsammans med Lena Swanberg (sång) och Valter Kinbom (trummor).

Musiken vi kommer få njuta av är i skiftande stil: mycket latinamerikanskt med inspiration från Brasilien, men också lite argentinsk tango vid sidan av svenskt och keltiskt.

Biljetter 5 oktober

 • Matbiljett: inträde, middag och bordsplats. Varmrätt och dessert.
 • Matbiljett barn (under 15 år): inträde, middag och bordsplats. Varmrätt och dessert.
 • Ståplats: inträde och barhäng.
 • Musikstuderande: inträde och barhäng.

  Insläpp från 18.00.
  Middagen serveras från kl 18.45.
  Musikstart 19.30, 3 set à 25 min.

Olle Linder spelar bas, trummor, gitarr, mandola och olika typer av slagverk. Han spelar i många sammanhang, men mest inom folk- och världsmusik och ofta tillsammans med artister som Ale Möller, Simone Moreno och Celtic Roots, men även t.ex. Bebo Valdes och den svenska popsångaren Robyn. På senare tid har han turnerat med den svenska popsångerskan Tomas Ledin (trummor), brasilianska sångerskan Simone Moreno (trummor, slagverk), och Anne Sofie von Otter (ståbas).

En stor fascination för groove har gjort att han absorberats av latinsk musik och rytmer, och han har varit i Brasilien, Uruguay och Argentina flera gånger för att studera och känna in den musikaliska atmosfären där. Han har även komponerat musik till och medverkat i dans- och teaterföreställningar i Stockholm.

Lena och Olles samarbete började under inspelningen av albumet ”Kasta Loss” (2019) där Lena fick botanisera i samba-vurmen på svenska i Olles låt  ”Berusad Genom Stan” med text av Lisa Linder.

Lena Swanberg är sångerska och singer/songwriter, vars uttrycksfulla röst länge har berört lyssnare i genrerna jazz, visa och samba/bossanova. Hennes debutalbum ”The Art of Staying Young and Unhurt” (2012) fick fint mottagande av såväl press som publik, och lovorden fortsatte kring uppföljaren ”Sing Me the News” (2020). Som flitigt engagerad gästsolist på den svenska/europeiska jazzscenen, medverkar Lena även bl.a. i storbandet ASJO under ledning av Ann-Sofi Söderqvist vilket gett ut tre album, det senaste ”Move” (2018) som blev grammisnominerat i jazzkategorin.

Valter Kinbom är slagverkare och instrumentbyggare som utvecklar traditionella instrument för framtiden. Han har bland annat utvecklat Sundrum.

Kasta loss är Olle Linders andra album i eget namn och består av sånger han skrivit och samlat på sig under åren. Skivor signeras på plats!

På albumet medverkar högklassiga vokalister och instrumentalister, såsom Lena Swanberg, Valter Kinbom, Svante Thuresson, Lisa Långbacka, Nils Berg och Karin Hammar, Pablo Cepeda, Juan Romero, Ciwan Farhan, Diva Janeth Cruz Valois, Marian Pellegrino, Liliana Zavala, med flera.

– I Sverige finns en massa folk som härstammar från andra länder. Jag bjuder in några av dem och hoppas att många fler kan känna igen sig i musiken, fast texterna är på svenska, säger Olle.

För dig med matbiljett serveras två specialkomponerade rätter.

MENY

Varmrätt

 • Pistage- och örttäckt lammracks på potatis- och rödbetspuré med bordelaise-sås, kolgrillade padrones och ugnsbakad babymorot
 • Dessert
 • Tarte Tartin med päron, serverad med fläderskum

  Det finns möjlighet att välja vegetariskt alternativ och andra preferenser, vilket du meddelar i samband med bokning.

För dig med matbiljett

Du som har en matbiljett har en bordsreservation från kl. 18.00, maten serveras från kl. 18.45.
Konserten börjar kl. 19.30.

För dig med ståplats

Baren öppnar kl 18.00 och har ett fint utbud av öl, vin och alkoholfria alternativ. Barmeny kommer att erbjudas. Under konserten har du en ståplats. Konserten börjar kl. 19.30, men kom gärna minst 30 min innan.

Om Kafé Källtorp, att göra före eller efter konserten

Kafé Källtorp ligger vid Källtorpssjön. Gården består av ett orangeri med tillhörande trädgård, växthus och bikepark. Du är välkommen att se dig om i trädgården, ta ett dopp från badbryggan eller ta en promenad i de vackra omgivningarna.

Tillgänglighet

Både lokalen (orangeriet) och toaletten är tillgänglighetsanpassade, men det är grusgolv i orangeriet.

Hitta hit
Kafé Källtorp/Mountainbikeskolan, Ältavägen 105, Nacka.

Buss
Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen, hållplats Källtorp (ca 15 min från Slussen).
Buss 401 från Älta, hållplats Källtorp.

Bil
Det går fint att parkera inne på gården, ta till vänster när du kör in genom grindarna. Begränsat antal parkeringsplatser.


SAGT OM…

Boka biljett

Hitta hit

Kontakta oss

Har du några frågor så är du mer än välkommen att kontakta oss:

E-post: info@mountainbikeskolan.se