Cykla med oss

MountainbikeSkolan håller kurser i mountainbikecykling på alla nivåer, från nybörjare till expert.

Till vardags håller vi till i ”Hellas”, Nackareservatet strax utanför Stockholm på en gård som heter Källtorps Trädgård. Vi kommer våren 2019 ev. också hålla kurs i Örebro, Ånnaboda Storstenhöjden samt Göteborg.

Nybörjarkurs, Nivå 1- en dag

Under en fullspäckad dag kommer du att uppleva hur kul det är att cykla på fina och lätta stigar i skogen. Inga förkunskaper krävs och har du ingen cykel, kan du hyra en av oss.
Platser: Hellas

Tjejkurs nybörjare mountainbike, Nivå 1. en dag

Våren 2019. Nybörjarkurs för tjejer som vill prova på att cykla mountainbike. Passar alla som vill få en bra grundteknik.

Mountainbikekurs, Nivå 2- två dagar

Du kan mer än du tror. Vi hjälper dig att utveckla tekniken på perfekta mountainbikestigar. Du får också lära dig att meka, så att cykeln fungerar som den ska.

Tjejkurs fortsättning mountainbike, Nivå 2-två dagar

Våren 2019. Fortsättningskurs för tjejer som vill utvecklas och bli riktigt bra på att cykla mountainbike!
Plats. Hellas

Fortsättningskurs, Nivå 3- två dagar

Matthias Wengelin tar din teknik till en ny nivå! För den erfarne mountainbikecyklisten, du kan alltid bli bättre!

Mountainbikekurs, Nivå 2- en dag

Våren 2019. Du inspireras till att ta ett stort steg framåt med din cykling. Grundteknik för att sedan bygga vidare med teknikträning för teknisk stig. Gästlärare Jennie Stenerhag.
Plats Hellas

Mountainbike för barn och ungdomar- 5 gånger

Våren 2019. Välkommen alla mellan 8-15 år. Torsdagar kl 17.30- 19.00, 5 torsdagar i rad.

Presentkort

Gör någon glad och handla ett presentkort. Vi skickar dig ett fint presentkort samt ett kursprogram med posten på den kurs du väljer att ge bort.

Privatlektion eller grupp

Det här är för dig som vill ha ett mer personligt upplägg på din mountainbikekurs. Vi utgår helt från dina önskemål. Kontakta oss så kommer vi överens om ett bra upplägg för dig.
Cykla hos oss i Hellas eller vi kommer till din skog!
Just nu endast gruppletkitoner.

Företagscykling

Är ni en grupp företagskolleger som vill cykla mountainbike tillsammans, vi ordnar ett upplägg för er! Vi har all utrustning såsom mountainbike, hjälmar och skydd, allt är i toppskick och av senaste modell.
Cykla hos oss i Hellas eller vi kommer till din skog!

Vårkursen, sex tillfällen- runt STHLM, Nivå 2

Våren 2019. Teknikträning, långturer och gemenskap. Kursen är för dig som vill lära dig mera teknik, vill testa nya stigar och få nya cykelkompisar.
Plats: Hellas, Gömmaren, Fornstigen och Sörmlandsleden

Guided tours

With us you can take a lesson or go on a guided tour. You can be a beginner or an advanced mountain biker. When you take a lesson or go on one of our tours you can rent your high quality mountain bike and equipment directly from us.

Vanliga frågor

Om du har frågor går det bra att maila oss eller kontakta oss via vår kontaktsida. Du kan även läsa frågorna nedan så kanske du finner ditt svar.

JAG HAR EN MOUNTAINBIKE, KAN JAG ANVÄNDA DEN?

Det går att cykla med det mesta, men om du inte har en fungerande dämpare fram på din cykel så rekommenderar vi att du hyr av oss.

KAN JAG BOKA IN FLERA PERSONER PÅ EN KURS?

Det går bra att boka in flera personer, du anger bara hur många ni är. Den som inte bokar sin egen kurs godkänner villkoren (rutan där man skriver in sina personuppgifter) på plats vid kursstart.

VILKEN KURS PASSAR MIN NIVÅ?

Kurserna är uppdelade i olika Nivåer från 1 till 3. Nivå 1 – Prova på eller känner sig väldigt osäker. Nivå 2- Ganska ny i sporten till erfaren mountainbikecyklist. Nivå 3- Cyklar med bra flyt på de mera tekniska stigarna i exempelvis ”Hellas”.

KAN NI GE TIPS PÅ VILKEN TYP AV CYKEL JAG SKA KÖPA?

Absolut, du kan köpa cykel av oss efter kursen. Då vet vi hur du cyklar och vad du bör satsa på.

KAN JAG HYRA CYKEL AV ER?

Ja du kan hyra cykel om du inte har egen på alla våra kurser. Våra hyrcyklar är alltid nyservade och av årets modell.

INGÅR DET CYKEL PÅ nYBÖRJARKURSEN?

Nej men du kan hyra cykel på alla våra kurser. Du bokar in den i samband med anmälan.

VAD ÄR DET FÖR CYKLAR NI HYR UT?

Vi har 29-tum Trekcyklar i 2018 års-modell med framdämpare. X-Caliber 8 är den modell som vi har flest av.

HUR MÅNGA DELTAGARE ÄR DET PER KURS?

Det är upp till 18 personer per kurs. Vi är alltid minst tre lärare med på varje kurs.

VAD SKA MAN HA MED SIG TILL KURSEN?

Cykel, hjälm och ev. knäskydd. Du kan hyra cykel av oss och kan köpa skydd på kursen av märket POC.

BEHÖVER MAN OMBYTE?

Ja. Om det finns risk för regn så ta med extrakläder.

KAN MAN BYTA OM HOS ER?

Ja det går bra.

HUR GAMMAL SKA MAN VARA FÖR ATT GÅ KURSEN?

Du måste vara 18 år gammal eller ha målsmans intyg mailat till oss.

OM DET REGNAR, BLIR DET KURS DÅ?

Ja vi kör i alla väder, ta med regnjacka eller vindjacka.

OM MAN BLIR SJUK, KAN MAN AVANMÄLA SIG?

Ja du kan avanmäla dig vid sjukdom. Vi betalar tillbaka 70% av anmälningsavgiften vid uppvisande av läkarintyg.

Våra kurser hålls 2018 på flera platser i Sverige, till vardags befinner vi oss på Källtorps Trädgård, i utkanten av Stockholm. Till Källtorps Trädgård kan du ta dig med både cykel, buss och bil, det tar bara 15 min från Slussen.

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. Du passerar Hellasgården på din vänstra sida, åker några hundra meter till, passerar kollonistugorna. Du svänger vänster in till Källtorps Trädgård, en liten grön skylt.