Cykla med oss

Ta chansen att prova på. Utvecklas som mountainbikecyklist. Du cyklar efter egen förmåga, har roligt och inspireras av andra. Vårt mål är att lära dig allt vi kan, från att meka med cykeln till att galant ta dig fram på skogens stigar med bra teknik. Vi har MTB- kurser för såväl nybörjare som mycket erfarna cyklister. Se alla våra kurser nedan.

Nybörjarkurs, en dag. Nivå 1

Under en fullspäckad dag kommer du att uppleva hur kul det är att cykla på fina och lätta stigar i skogen. Inga förkunskaper krävs och har du ingen cykel, kan du hyra en av oss.

Mountainbikekurs, två dagar. Nivå 2

Du kan mer än du tror. Vi hjälper dig att utveckla tekniken på perfekta mountainbikestigar. Du får också lära dig att meka, så att cykeln fungerar som den ska.

Fortsättningskurs, en dag. Nivå 3

Matthias Wengelin tar din teknik till en ny nivå! För den erfarne mountainbikecyklisten, du kan alltid bli bättre!

Företagscykling

Är ni en grupp företagskolleger som vill cykla mountainbike tillsammans, vi ordnar ett upplägg för er! Vi har all utrustning såsom mountainbike, hjälmar och skydd, allt är i toppskick och av senaste modell.

Mountainbike för barn och ungdomar

Välkommen alla barn mellan 8-15 år. Torsdagar kl 17.30- 19.00, 6 torsdagar i rad.

Presentkort

Gör någon glad och handla ett presentkort. Vi skickar dig ett fint presentkort samt ett kursprogram med posten på den kurs du väljer att ge bort.

Privatlektion eller grupp

Det här är för dig som vill ha ett mer personligt upplägg på din mountainbikekurs. Vi utgår helt från dina önskemål. Kontakta oss så kommer vi överens om ett bra upplägg för dig.

Guided tours

With us you can take a lesson or go on a guided tour. You can be a beginner or an advanced mountain biker. When you take a lesson or go on one of our tours you can rent your high quality mountain bike and equipment directly from us.

Cyklevasakurs, en dag.

Ska du köra Cykelvasan för första gången? Vill du köra snabbare och säkrare? Detta är kursen för dig som skall köra Cykelvasan 2018.

Vanliga frågor

Om du har frågor går det bra att maila oss eller kontakta oss via vår kontaktsida. Du kan även läsa frågorna nedan så kanske du finner ditt svar.

JAG HAR EN MOUNTAINBIKE, KAN JAG ANVÄNDA DEN?

Det går bra att cykla med det mesta, men om du inte har en fungerande dämpare fram på din cykel så rekommenderar vi att du hyr av oss.

KAN JAG BOKA IN FLERA PERSONER PÅ EN KURS?

Det går bra att boka in flera personer, du anger bara hur många ni är. Den som inte bokar sin egen kurs godkänner villkoren (rutan där man skriver in sina personuppgifter) på plats vid kursstart.

VILKEN KURS PASSAR MIN NIVÅ?

Kurserna är uppdelade i olika Nivåer från 1 till 3. Nivå 1 – aldrig cyklat förut eller känner sig väldigt osäker. Nivå 2- viss cykelvana. Nivå 3- duktig cyklist, har cyklat ett antal år i skogen.

KAN NI GE TIPS PÅ VILKEN TYP AV CYKEL JAG SKA KÖPA?

Absolut, du kan köpa cykel av oss efter kursen. Då vet vi hur du cyklar och vad du bör satsa på.

KAN JAG HYRA CYKEL AV ER?

Ja du kan hyra cykel om du inte har egen på alla våra kurser.

INGÅR DET CYKEL PÅ nYBÖRJARKURSEN?

Nej men du kan hyra cykel på alla våra kurser. Du bokar in den i samband med anmälan.

VAD ÄR DET FÖR CYKLAR NI HYR UT?

Vi har 29-tum Trekcyklar i 2017 års-modell med framdämpare. X-Caliber 9 är den modell som vi har flest av.

HUR MÅNGA DELTAGARE ÄR DET PER KURS?

Det är upp till 18 personer per kurs. Vi är alltid minst tre lärare med på varje kurs.

VAD SKA MAN HA MED SIG TILL KURSEN?

Cykel, hjälm och ev. knäskydd. Du kan hyra cykel av oss och kan köpa skydd på kursen av märket POC.

BEHÖVER MAN OMBYTE?

Ja. Om det finns risk för regn så ta med extrakläder.

KAN MAN BYTA OM HOS ER?

Ja det går bra.

HUR GAMMAL SKA MAN VARA FÖR ATT GÅ KURSEN?

Du måste vara 18 år gammal eller ha målsmans intyg mailat till oss.

OM DET REGNAR, BLIR DET KURS DÅ?

Ja vi kör i alla väder, ta med regnjacka eller vindjacka.

OM MAN BLIR SJUK, KAN MAN AVANMÄLA SIG?

Ja du kan avanmäla dig vid sjukdom. Vi betalar tillbaka 70% av anmälningsavgiften vid uppvisande av läkarintyg.

Vi håller till vid stugorna strax nedanför Hellasgårdens restaurang. Fråga i receptionen så visar dom dig vart du ska gå. Till Hellasgården kan du ta dig med både cykel, buss och bil, det tar bara 10 min från Slussen.

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Hellasgården och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. När du kommer fram finner du en stor avgiftsbelagd bilparkering på din vänstra sida.

Hellasgården