Grundkurs Enduro - 1 dag

Under trygg ledning och metodisk coachning  tränas du i att bemästra flowiga och medelsvåra utförspartier. Perfekt kurs för dig som vill komma igång med Enduro eller vill bli säkrare och bättre på utförscykling!

Kursdatum höst 2022:  11 sept., 15 okt.

Tid: Kl.9.30- 16.00

Pris: 1695kri kursavgiften ingår frukost, lunch och fika.

För att boka, skrolla ner på sidan. 

Enduro eller endurocykling är den just nu snabbast växande delen inom mountainbike. Denna kurs är för dig som är nyfiken, vill prova på och bli bättre på att cykla utför.

FörkunskaperDet är bra om du minst har gått vår kurs Grundkurs i Mountainbike innan. Om inte så bör du känna att du är säker på cykeln och att du tar dig fram utan problem på en teknisk stig. 

När vi träffas på kursdagen kommer vi dela in oss i tre grupper. Detta för att nivån i gruppen skall passa både den erfarne och den mindre erfarne utförscyklisten. Det är vanligtvis tre grupper á 6 personer med en egen instruktör per grupp. 

För att ha en trevlig dag i sadeln bör du ha en heldämpad cykel med ordentligt med fjärdringsväg, en s.k. stigcykel eller endurocykel. Du bör också ha en ”dropper” höj och sänkbar sadelstolpe.

Passa på att ”boka på” en heldämpad cykel. Vi har både endurocyklar och rejäla stigcyklar som båda fungerar toppen under kursdagen.

Fika och ät lunch i trädgårdskaféet! Kom i god tid då det är frukostfika innan det börjar kl. 9.30,

Vi ses, gänget på Mountainbikeskolan.

Sagt om kursen:

”Lika trevlig atmosfär på Mountainbikeskolan som alla gånger jag varit här. Rolig och lärorik kurs där man fick proffsig och personlig coachning för att våga utmana sig själv.”/ Sara Klein, 2021

” Bra nivå, enkelt och tydligt!”/ Anders Karlsson, 2021

”Trevlig cykling med ett suveränt upplägg!”/ Henrik, 2021

” Fantastiskt kul, lärorikt och socialt.”/ Jonas Andersson, 2021

Datum & Tider

Nedan kan du se vilka datum och tider som finns tillgängliga, samt boka och beställa den kurs du är intresserad av.


Hitta hit

Mountainbikeskolan är en del av Källtorp med sitt kafé och konferensutbud. Till Mountainbikeskolan tar du dig enkelt med cykel, buss eller bil, det tar bara 15 min från Slussen.

BUSS

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Källtorp och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

BIL

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. Du passerar Hellasgården på din vänstra sida, åker några hundra meter till, passerar kolonilotterna. Du svänger vänster in till Mountainbikeskolan och Källtorp.

MOUNTAINBIKESKOLAN

Ältavägen 105, 131 33 Nacka, Sverige