Mountainbikekurs, Nivå 2 & 3- två dagar

Mountainbikekursen, för dig som vill lära dig mera, för dig som vill få riktigt bra koll på din cykling och din mountainbike!

Två intensiva, roliga och mycket lärorika dagar hos oss på Mountainbikeskolan. Fika och luncher i vårt trädgårdskafé, cykling i ett av Sveriges finaste stigområde!

Kursdatum höst 2021:

Kurs 1: sönd. 19 sept. resp.. sönd. 26 sept. (Det är en vecka mellan kurstillfällena)

Kurs 2: lörd 16 okt. resp. lörd. 23 okt. (Det är en vecka mellan kurstillfällena)

Tid: kl.9.30- 15.30

Pris: 2995 kr, inklusive frukost, lunch och fika båda dagarna.

För att boka, skrolla ner på sidan.

Mountainbikekursen är för dig som vill bli bättre, snabbare och vill kunna cykla kontrollerat både uppför och nedför.  Lär dig ta kurvor bra och dessutom alla knepen för att ta dig över stock och sten på ett smidigt sätt. Du lär dig massor på denna kurs oavsett om du är ganska ny i sporten eller om du har cyklat en hel del mountainbike. Gruppindelning efter kunskapsnivå.

Kursen är för dig som kan anses vara både (enligt våran kategorisering) på nivå 2 och 3. Alltså för dig som inte anser dig vara nybörjare längre (2) och även för dig som har kommit ganska långt i din cykling och redan klarar rätt svåra hinder i terrängen (3). Vi delar upp i mindre grupper beroende på deltagarnas nivåer.

Kursplan: gröna knappen under bilden.
Kursen är för vuxna i alla åldrar.

Om du vill testa några riktigt bra cyklar så går det att ”boka på” en heldämpad cykel. Görs i steg två i bokningsystemet nedan. Alla våra cyklar är årets modell.

Knäskydd är obligatoriskt på kursen, ta med egna eller hyr och köp av oss.

Vi håller våra genomgångar utomhus i små grupper.

Kommentarer från tidigare kursare:
”Fantastiskt upplägg. Jag är övertygad att jag har nödvändiga verktyg för att utvecklas. ”/ Jan Fältö, 2019

”Härliga utmaningar hela tiden, fantastisk mat och härliga ledare. ”/ Petra Andersson, 2019

På Mountainbikeskolan utbildas alla instruktörer enligt den internationella coach och mountainbikeinstruktörsutbildningen PMBIA, Professional Mountainbike Instructors Association. Vår Head Coach Magnus Tillström är utbildad i USA, Park City 2019 och ansvarig för Mountainbikeskolans instruktörsutbildning.

Datum & Tider

Nedan kan du se vilka datum och tider som finns tillgängliga, samt boka och beställa den kurs du är intresserad av.


Hitta hit

Mountainbikeskolan är en del av Källtorp med sitt kafé och konferensutbud. Till Mountainbikeskolan tar du dig enkelt med cykel, buss eller bil, det tar bara 15 min från Slussen.

BUSS

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Källtorp och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

BIL

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. Du passerar Hellasgården på din vänstra sida, åker några hundra meter till, passerar kolonilotterna. Du svänger vänster in till Mountainbikeskolan och Källtorp.

Källtorp

Ältavägen 105, 131 33 Nacka, Sverige