Endurokurs, nivå 2 & 3 - två dagar

En hissnande utförsresa tillsammans med Mountainbikeskolans vassaste endurocyklister:) En rolig och häftig helg som gör dig till en bättre utförscyklist.

Kursdatum: Kursen körs till hösten, vi lägger upp datum runt midsommar.

Tid: Kl.9.30- 15.30

Pris: 2995kri kursavgiften ingår frukost, lunch och fika båda dagarna.

För att boka, skrolla ner på sidan. Kursen går endast att boka från en dator.

Denna kurs är för dig som vill fokusera på att bli bättre på att cykla utför. Du tränas i allt från kurvtagning och switchbacks till drop och hopp. Men viktigast av allt, du lär dig hitta rätta linjen i utförssegment där du tidigare knappt tog dig ner:)

Tillsammans med likasinnade stigcyklister testas nya tekniker för såväl brant utför, lite större drop, kurvtagning och mycket mera.

Kursen är för dig som ligger både på nivå 2 och nivå 3. Från att du cyklar obehindrat på teknisk stig i exempelvis Hellas till att du är erfaren och redan har bra koll på utförscykling. Vi delar in oss i tre olika grupper på plats. Gemensam teori och teknikgenomgångar på platten.

Om du vill köra på en riktigt bra endurokcykel under kursen så ”boka på” en Trek Slash 8. Det fungerar även med stigcykeln. Fuel Ex 8, för dig som kommer att köra i den lugnare gruppen. Våra cyklar är alltid av årets modell.

För att du skall kunna hänga på bra på kursen är det viktigt att att du har rätt typ av cykel, endurocykel eller en stigcykel med minst 140 m.m. i slag. Om du är osäker, maila oss.

Vi håller våra genomgångar utomhus i små grupper.

Några citat från 2020:

”Lyrisk!”/ Magnus Produn, 2020

”Så sjukt utvecklande!”/ Wiman, 2020

”Det va gött! Bra upplägg som bidrar till kraftig utveckling på kort tid!”/ Mikael.2020

På Mountainbikeskolan utbildas alla instruktörer enligt den internationella coach och mountainbikeinstruktörsutbildningen PMBIA, Professional Mountainbike Instructors Association. Vår Head Coach Magnus Tillström är utbildad i USA, Park City 2019 och ansvarig för Mountainbikeskolans instruktörsutbildning.

Datum & Tider

Nedan kan du se vilka datum och tider som finns tillgängliga, samt boka och beställa den kurs du är intresserad av.


Hitta hit

Mountainbikeskolan är en del av Källtorp med sitt café och konferensutbud. Till Mountainbikeskolan tar du dig enkelt med cykel, buss eller bil, det tar bara 15 min från Slussen.

BUSS

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Källtorp och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

BIL

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. Du passerar Hellasgården på din vänstra sida, åker några hundra meter till, passerar kollonistugorna. Du svänger vänster in till Mountainbikeskolan och Källtorp.

Källtorp

Ältavägen 105, 131 33 Nacka, Sverige