Mountainbike för barn

Välkommen alla barn mellan 8 och 12 år på mountainbikekurs!. Vi cyklar och tränar under 6 tillfällen på våren och 6 tillfällen på hösten.

Vårkursen, 2023, start 19 april, (19 april, 26 april, 10 maj, 24 maj, 7 juni, 14 juni.)

Tid: Kl.18.00- 19.30

Höstkursen, 2023, start 23 augusti (23 aug, 30 aug, 6 sept, 13 sept, 20 sept 27 sept.)

Tid: Kl.17.30- 19.00 (sista tillfället, start 17.00- 18.30)

Pris: 1395kr kurs. Hyrcykel, 900kr för hela kursen.

Erbjudande! Föräldrakurs och cykling samtidigt som barnkursen, 6 gånger. Pris 1995kr. Endast för dig som har barn som går barnkursen. Hyrcykel bokas nedan.

För att boka, skrolla ner på sidan. 

Dessa kvällar är höjdpunkter för många av barnen och för många av föräldrarna också. Kaféet är öppet så hela familjen kan vara med, vi serverar bland annat, smörgås, bullar, kaffe och varm choklad. Vi kommer nu även ha grillen igång för den som vill äta middag efter cyklingen.

Du som är med på kursen bör vara mycket van cyklist, speciellt om du är mindre, 8-9 år. Det kan bli lite klurigt att cykla i skogen om du inte är van att cykla till vardags.

Kursen passar både dig som är ny på att cykla i skogen men passar även dig som redan cyklat mycket  mountainbike innan. Det kommer att finnas möjlighet att cykla i en grupp som passar ens tidigare erfarenhet.

Vårt mål är att alla skall ha roligt, känna gemenskap och lära sig en bra mountainbiketeknik.

Att ta med: Slang, och vattenflaska samt liten ryggsäck att ha sina saker i. Handskar kan vara skönt samt en extra vindjacka. Det finns en mountainbikebutik på plats om du skulle behöva något inför kursen, kom lite tidigare bara.

Vi ses! // Gänget på Mountainbikeskolan

Nedan bokar du in dig på kursen. Var noga med att boka rätt typ av plats: barn, ungdom eller medföljare/ förälder. 

Du klickar i antal kursplatser samt om du vill hyra en cykel under kursen. Vi har två typer av cyklar, framdämpad eller heldämpad mountainbike. Cyklarna är angivna i storlek samt hur lång man bör vara för resp. cykel.

I nästa steg kan du boka även en hjälm. 

Vårkursen startar onsdag 19 april.: Barn kl 18.00 och föräldrar kl.18.15

Höstkursen startar onsdag 23 aug.: Barn kl 17.30 och föräldrar kl.17.45

Datum & Tider

Nedan kan du se vilka datum och tider som finns tillgängliga, samt boka och beställa den kurs du är intresserad av.


Hitta hit

Mountainbikeskolan är en del av Källtorp med sitt kafé och konferensutbud. Till Mountainbikeskolan tar du dig enkelt med cykel, buss eller bil, det tar bara 15 min från Slussen.

BUSS

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Källtorp och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

BIL

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. Du passerar Hellasgården på din vänstra sida, åker några hundra meter till, passerar kolonilotterna. Du svänger vänster in till Mountainbikeskolan och Källtorp.

MOUNTAINBIKESKOLAN

Ältavägen 105, 131 33 Nacka, Sverige