Vårens kurser

18 mars 2023 · Daniel

Detta är nionde våren i rad som vi håller våra kurser. Vi öppnade upp dörrarna 2014. Då som nu så älskar vi att cykla Mountainbike.

Mycket har hänt med materialet och hur man cyklar, men det är samma känsla i kroppen när man rullar in i skogen med sin Mountainbike. För mig är det ett litet äventyr varje gång jag cyklar iväg. Det är lite som att surfa, vilket jag också älskar, det är natur, det är frihet och det är ett äventyr.

ENV_BLMN_BLONG_EX0524-3594

Vi är glada att kunna presentera vårens stora kursprogram för alla Mountainbikeentusiaster!
Oavsett nivå på din cykling hittar du en kurs som passar dig!

Vi anammar skidsystemens färger för att ange nivå på våra kurser!
Med vårt nya kurssystem blir det enklare att välja svårighetsgrad när man väljer kurs. Våra kurser är nu, likt skidsystemen, betecknade med färg, från vit till svart.

Vit- Prova på
Grön- Nybörjare
Blå- Viss erfarenhet
Röd- Har mycket erfarenhet
Svart- Expert

Ja, visst är det enkelt! Vi har också ändrat så att de flesta av våra kurser är endagskurser. Med vårt nya system så kommer man kunna plocka och testa flera kurser efter varandra och vara säker på att man är på rätt nivå.

lmp20210530_DSC5066

Vi delar upp våra kurser efter kategorier!
Vi breddar vårt kursutbud och erbjuder nu kurser i tydliga kategorier. Oavsett om du är stigcyklist eller utförscyklist, nybörjare eller expert finns det något för dig!

Våra mountainbikekategorier ser ut så här:

Prova på- nivå vit
Grundkurs- nivå grön
Mountainbiketeknik- blå, röd och svart
Stigcykling- blå, röd och svart
Utförscykling, flyt och flow- blå och röd
Utförscykling, brant och tekniskt- röd och svart
Hoppkurs- blå till svart
Barn-, ungdoms- och föräldrarkurs
Sommarcamps för barn och ungdommar

Bra eller hur! Du kan nu gå olika typer av kurser och bygga på. Teknikkurserna fungerar som ett nav. Dessa är bra att gå oavsett om du är intresserad av stigcykling eller utförscykling. Grundkursen eller prova på- kursen börjar man med.