Våren på ingång?

24 januari 2023 · Daniel

Det är ett tag sedan det blev höst, vinter och rusk. Inte så lätt att hålla moralen uppe och vara ute och cykla mountainbike var och varannan dag då tänker jag.

Men snart är det vår igen och vi har en lång period med härlig mountainbikecykling framför oss. Det ser vi verkligen fram emot här på Mountainbikeskolan!

Om du vill komma igång bra och få en finfin teknik under våren så lägger vi snart upp vårens kurser. Vi filar på dem för fullt, det kommer att vara en hel del nyheter.

För att det skall bli lättare att hitta rätt nivå så kommer vi i år att dela upp våra kurser i färger, precis som i skidbacken, grön, blå, röd och svart. Vi kommer dessutom dela upp dem i tre typer av kurser, rena teknikkurser, stigcyklingskurser och nerförskurser. Man kommer lätt, genom vårt kursträd, kunna se hur systemet ser ut. Nedan en Betaversion på vårt kursträd.

KursutbudDu som vill träna en gång i veckan, vara med på gruppcyklingar hos oss, kommer kunna bli medlem hos oss på Mountainbikeskolan. Som medlem stöttar du oss finansiellt och du ges också möjlighet att vara med på våra gruppcyklingar framöver som kommer vara en gång i veckan, Superroligt att cykla tillsammans och därigenom upprätthålla både teknik och kondition. Vi är ju många nu som brukar hänga på kaféet och det efterfrågas gemensamma gruppcyklingar som utgård från Mountainbikeskolans kafé.

Zacke 600 pixlar_DSC1663

Zackarias, barn och ungdomscoach, samt cykelmek hos oss på helgerna.

Ny generation på väg in, även om vi (i det här fallet jag själv) gamla rävar nog kommer att hålla i ett tag till och köra ganska så hårt i skogen så är vi glada för alla ungdomar som hittar till Mountainbikeskolan. Ovan ser vi Zacke in action. Han är en av de ungdomar som jobbar som mek och med uthyrningen på helgerna hos oss. Utöver Zacke så har vi Teo, Eddie, Olle, Simon och Felix som alla gör ett kanonjobb. Gemensamt för ungdomarna är att de både jobbar i kaféet och i meken, samt som instruktörer på våra barn och ungdomskurser. De cyklar naturligtvis extremt bra. De är alla även utbildade hos oss på Mountainbikeskolan i vår internutbildning som bygger på PMBIAs internationella mountainbikecoachteknik.

Niklas Westblad, en av våra drivna seniora mountainbikecyklister och  coacher, kommer hålla i vårt kommande Enduroteam som startas upp till våren. I Teamet kommer också Björn Olsson samt Kristian Hartman vara med, samt ovan nämnda ungdomar. Det blir roligt att följa teamet, dels under träning men även på de tävlingar som de ställer upp i under 2023. Att Kristian och Niklas kan cykla snabbt det vet vi, men håll utkik efter Björn på tävlingsbanorna, tror att han kommer ligga väldigt högt upp i resultatlistorna under nästa år.

_DSC1851

Felix Sandström, ungdom, jobbar i kaféet och som barn och ungdomscoach