Sommar 2022

30 juni 2022 · Daniel

Det är redan sommar, vilken vår det har varit! :)

Med ett brett och fint kursprogram har vi nu avklarat alla vårens kurser, puh. Vi vill tack alla gäster och kursare för en fantastisk vår!

Under våren har vi haft ett stort antal grundkurser i mountainbike samt två fortsättningskurser i mountainbike, vi kallar det mountainbike men mer precist skulle vara att kalla det stigcyklingskurser.

Vi har också haft ett antal grundkurser i Enduro som varit perfekt för alla som vill testa på utförscykling. Vi har haft en fortsättningskurs i Enduro, superkul och lyckat!

Något som är extra roligt och som jag själv deltog på var Trick och balanskursen. Perfekt kurs om man vill få en fin cykelkontroll, vi tränade på att wheela, bunny hoppa, göra Endo turn balans och mycket mer. Vår coach Tobbe Olsson hade ett kanonupplägg som gjorde att man på ett par tillfällen utvecklades, framförallt kändes det som att det var möjligt att klara dessa trick om man bar tränade lite :)

Stort tack till Elof Lindh, proffs inom Sloope style för kanonupplägg med hoppkurserna. Vi har en bikepark på vår gård med några riktigt fina hopp som är perfekta för alla som vill lära sig att hoppa.

Trevliga kurser som vi kört under våren är, morgoncykla med brunch och Stigsafari. Så härligt att vara ute och köra fina stigar i tre timmar och sedan få lite pizza och kanske en öl som avslutning, så uppskattat av alla medverkande,

Utöver allt detta så har vi haft mängder med privatlektioner och grupplektion, det kan ju vara så att man inte har tid, att kursdatumen inte passar ens kalender och då är det ju toppen att kunna ta en privatlektion i stället.

Vi har onsdagscyklingar för barn, ungdomar och föräldrar. Superkul, den roligaste kvällen i veckan för många av våra minsta besökare. Vi har också haft två veckocamp i början av sommaren, barnen går på läger och är hos oss hela veckan, cyklar och har kul :)

Vi har också haft längre kurser, utbildningar i steg 1 i mountainbiketeknik med Realgymnasiet, de gick en sexdagarskurs och kommer att köra steg 2 till våren.

I vårt härligt växthus, orangerie, har vi haft många trevliga event under våren, ett fint och populärt upplägg är att man cyklar dryga två timmar med våra trevliga guider, sedan serveras det middag i växthuset, kan det bli bättre :)

Några av företagen som kommit under våren och haft mountainbikeevent hos oss på Mountainbikeskolan är: Corve, Above Agency, Operation smile, Landskapslandslaget, Karolinska institutet, POC, Helicon technologies, Transformant, OkQ8, Aenigma, Kry international, PDS Vision, Inkluderande Fastigheter och Atlas Copco.

Nu till saken, vi lägger upp höstens kurser så snart vi kan, vi ses! :)

Ha en fortsatt fin sommar!

Mountainbikeskolan