Höstens mountainbikekurser- ett ovanligt stort utbud!

26 juli 2021 · Daniel

Höstens mountainbikekurser ligger nu uppe på vår hemsida! Vi är glada att kunna presentera vårt hittills största kursutbud!

Våra kurser hösten 2021

Mountainbikeskolan startade upp med kurser och Clinics redan 2014. Vi höll då till på Hellasgården men hittade efter ett antal år vår egen plats, alldeles i närheten, Källtorp, och kan tack vare det erbjuda många fler typer av mountainibikekurser idag. Vi har idag även kafé, restaurang och håller många företagsevent där man vill ut och cykla mountainbike eller gravel.

lmp20210530_DSC4989

Kafé Källtorp och Mountainbikeskolan. Ett kafé med stort utbud av luncher. Vi ordnar gärna företagsevent där mountainbike eller gravel önskas.

Höstens stora nyhet är vår satsning på en egen Bike Park i samarbete med Elof Lindh. Elof är ett av Sveriges absolut främsta Slope Style proffs. Han är både designer av hoppen och coach för höstens kurser i Slope Style och hoppteknik

Kurserna i Slope Style och hoppteknik kommer att läggas upp ganska så snart på vår hemsida.

IMG_6623

Elof Lindh, en av Sveriges främsta Slopestyle proffs. Designer av Källtorp Bikepark.

Utöver våra lite mer avancerade kurser så som Slope Style och kurser i Enduroku så erbjuder vi många olika typer av kurser för den som vill komma igång att köra mountainbike. Vi har nybörjarkurser i mountainbike som är under endast en dag. Vi har också kurser där man cyklar på morgonen för att avsluta med en brunch.

lmp20210530_DSC5539

Niklas Westblad, en av de instruktörer som är specialiserad på Enduro. Niklas placerade sig fint på SM i somras med en 23- plats i Elitklassen.

Utöver mountainbike så har vi ett stort antal gravelcyklar som går att hyra. Vi håller också guidningar på Gravel på söndagarna med start i början av september. Guidningarna leds av Jerome, rutinerad, snabb och trevlig gravelcyklist med franska rötter.