Tjejkurs fortsättning mountainbike, Nivå 2- två dagar

Mountainbikekurs för tjejer som vill utvecklas och bli riktigt bra på att cykla mountainbike!

Datum: Vårens kurser läggs upp i början av januari.

Fortsättningskursen- Nivå 2 vänder sig till dig som har kommit igång med din cykling och vill lära dig en bra teknik. Kursen är även för dig som är tekniskt duktig och vill ta ytterligare ett kliv upp.

Gruppen delas upp i tre mindre grupper från ”ganska grön” till ”mycket erfaren mountainbikecyklist”. Du får på denna kurs en riktigt fin mountainbiketeknik. Du lär dig att ta dig över knixar, rötter och stenar. Du tränas i branta partier, både uppför och nedför. Kurvteknik och viktfördelning på cykeln. Den mer avancerade gruppen tränar även drop och hopp.  Vi går igenom mek och skötsel av din mountainbike. Du kan hyra mountainbike av oss om du inte har egen cykel.

Pris: 2690kr endast kurs.  Pris: 3340kr kurs och hyrcykel.  Pris: 3490kr kurs, hyrcykel och hjälm. Det ingår fika och lunch.

Tjejkurserna leds av några av Sveriges vassaste och trevligaste mountainbiketjejer.

Vi ses!

Lina, Sandra, Carro, Maria och Anna

Om Mountainbikeskolan

MountainbikeSkolan drivs av ett sammansvetsat gäng cykelentusiaster. Vi älskar allt som hör cykling till. Vi tränar och tävlar, men mest av allt cyklar vi mountainbike för att det är roligt. Vi har lång erfarenhet av cykling i alla dess former men är specialiserade på mountainbike. Läs mer.

Hitta hit

Våra kurser hålls 2018 på flera platser i Sverige, till vardags befinner vi oss på Källtorps Trädgård, i utkanten av Stockholm. Till Källtorps Trädgård kan du ta dig med både cykel, buss och bil, det tar bara 15 min från Slussen.

BUSS

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Källtorp och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

BIL

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. Du passerar Hellasgården på din vänstra sida, åker några hundra meter till, passerar kollonistugorna. Du svänger vänster in till Källtorps Trädgård, en liten grön skylt.

Källtorps Trädgård

Ältavägen 105, 131 33 Nacka, Sverige