Välkommen alla barn mellan 8-13 år att cykla tillsammans med oss fredagar kl 17.30- 19.00, 8 fredagar i rad.

Kursstart 2017:  28 april- 16 juni (fulltecknad). (för att boka, skrolla ner på sidan).

Om man är väldigt van cyklist så kan undantag göras för även yngre barn. Samma sak om om man är lite äldre men inte har kommit igång så går det också bra att hänga på.

Vi kommer att starta varje mountainbikecykling med övningar för att sedan cykla tillsammans på fina stigar i skogen.Träningen kommer att ledas av en av våra mountainbikeinstruktörer samt av ett antal hjälpinstruktörer som gått våra kurser.

Vårt mål är att barnen skall ha roligt, känna gemenskap och lära sig en bra mountainbike-teknik. Man kommer också att få lära sig om säkerhet i samband med mountainbikecykling och regler i skogen. Vi kommer även att lära ut hur man tar hand om sin cykel.

Vad som krävs för att kunna delta på kursen är en mountainbike med handbroms fram och bak. Cykeln skall vara perfekt fungerande, nyservad.

Att ta med: Hjälm, slang (rätt diameter till cykelhjulen), pump som passar till slangen, däckavtagare, vattenflaska samt liten ryggsäck att ha sina saker i. Handskar kan vara skönt.

Alla anmälda barn får ett medlemskap i Team Family IF som är en idrottsförening med hjärtat på rätta stället. Medlemskapet i Team Family ger barnen med familj möjlighet umgås och delta på evenemang och tävlingar runt om i landet.

Det är roligt att se hur snabbt man lära sig när man är liten!

VI ses! / MountianbikeSkolan

Vi håller till vid stugorna strax nedanför Hellasgårdens restaurang. Fråga i receptionen så visar dom dig vart du ska gå. Till Hellasgården kan du ta dig med både cykel, buss och bil, det tar bara 10 min från Slussen.

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Hellasgården och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. När du kommer fram finner du en stor avgiftsbelagd bilparkering på din vänstra sida.

Hellasgården