Mountainbike för barn

Välkommen alla barn mellan 8-15 år att cykla tillsammans med oss på torsdagar kl 17.30- 19.00, 5 torsdagar i rad.

Kursdatum: Torsdagskvällar, 23 augusti till 20 september, 5 kurstillfällen (FULLBOKAT). Plats: Hellas.

Om man är väldigt van cyklist så kan även du som är 7 år vara med. Samma sak om om man är lite äldre men inte har kommit igång så går det också bra att hänga på.

Vi delar in oss i grupper och de större, ungdomarna kör in en egen grupp.

Vi kommer att starta varje mountainbikecykling med övningar för att sedan cykla tillsammans på fina stigar i skogen.Träningen kommer att ledas av ett par av våra mountainbikeinstruktörer samt av ett antal föräldrar som hjälpinstruktörer.

Vårt mål är att barnen och ungdomarna skall ha roligt, känna gemenskap och lära sig en bra mountainbiketeknik. Man kommer också att få lära sig om säkerhet i samband med mountainbikecykling och regler i skogen. Vi kommer även att lära ut hur man tar hand om sin cykel.

Vad som krävs för att kunna delta på kursen är en mountainbike med handbroms fram och bak. Cykeln skall vara perfekt fungerande, nyservad.

Att ta med: Hjälm, slang (rätt diameter till cykelhjulen), pump som passar till slangen, däckavtagare, vattenflaska samt liten ryggsäck att ha sina saker i. Handskar kan vara skönt.

Det är roligt att se hur snabbt man lära sig när man är liten!

VI ses! / Mountainbikeskolan

Om Mountainbikeskolan

MountainbikeSkolan drivs av ett sammansvetsat gäng cykelentusiaster. Vi älskar allt som hör cykling till. Vi tränar och tävlar, men mest av allt cyklar vi mountainbike för att det är roligt. Vi har lång erfarenhet av cykling i alla dess former men är specialiserade på mountainbike. Läs mer.

Hitta hit

Våra kurser hålls 2018 på flera platser i Sverige, till vardags befinner vi oss på Källtorps Trädgård, i utkanten av Stockholm. Till Källtorps Trädgård kan du ta dig med både cykel, buss och bil, det tar bara 15 min från Slussen.

BUSS

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Källtorp och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

BIL

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. Du passerar Hellasgården på din vänstra sida, åker några hundra meter till, passerar kollonistugorna. Du svänger vänster in till Källtorps Trädgård, en liten grön skylt.

Källtorps Trädgård

Ältavägen 105, 131 33 Nacka, Sverige