Mountainbike för barn

Välkommen alla barn mellan 8-15 år att cykla tillsammans med oss torsdagarkl 17.30- 19.00, 6 torsdagar i rad.

Kursstart hösten 2018:  Vårens kursdatum läggs upp 2 januari. (för att boka, skrolla ner på sidan).

Om man är väldigt van cyklist så kan undantag göras för även yngre barn. Samma sak om om man är lite äldre men inte har kommit igång så går det också bra att hänga på.

Vi kommer att starta varje mountainbikecykling med övningar för att sedan cykla tillsammans på fina stigar i skogen.Träningen kommer att ledas av en av våra mountainbikeinstruktörer samt av ett antal hjälpinstruktörer som gått våra kurser.

Vårt mål är att barnen skall ha roligt, känna gemenskap och lära sig en bra mountainbike-teknik. Man kommer också att få lära sig om säkerhet i samband med mountainbikecykling och regler i skogen. Vi kommer även att lära ut hur man tar hand om sin cykel.

Vad som krävs för att kunna delta på kursen är en mountainbike med handbroms fram och bak. Cykeln skall vara perfekt fungerande, nyservad.

Att ta med: Hjälm, slang (rätt diameter till cykelhjulen), pump som passar till slangen, däckavtagare, vattenflaska samt liten ryggsäck att ha sina saker i. Handskar kan vara skönt.

Alla anmälda barn får ett medlemskap i Team Family IF som är en idrottsförening med hjärtat på rätta stället. Medlemskapet i Team Family ger barnen med familj möjlighet umgås och delta på evenemang och tävlingar runt om i landet.

Det är roligt att se hur snabbt man lära sig när man är liten!

VI ses! / MountianbikeSkolan

 

Datum & Tider

Nedan kan du se vilka datum och tider som finns tillgängliga, samt boka och beställa den kurs du är intresserad av.


Hitta hit

Våra kurser hålls 2018 på flera platser i Sverige, till vardags befinner vi oss på Hellasgården eller Källtorps Trädgård, i utkanten av Stockholm. Till Hellasgården kan du ta dig med både cykel, buss och bil, det tar bara 10 min från Slussen.

BUSS

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Hellasgården och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

BIL

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. När du kommer fram finner du en stor avgiftsbelagd bilparkering på din vänstra sida.

Hellasgården

Ältavägen 101, 131 33 Nacka, Sverige