Cykelvasakurs, en dag,

Ska du köra Cykelvasan för första gången?  Vill du köra snabbare och säkrare? Detta är kursen för dig som skall köra Cykelvasan 2017.

Våren 2018 håller vi denna kurs igen: (För att boka kurs och hyrcykel, skrolla ner på sidan)

 

Vi tittar extra noga på de moment som man behöver träna på för att ta sig tryggt, smidigt och snabbt mellan Sälen och Mora.

För att cykla Cykelvasan behöver du verkligen behärska bromstekniken. Du behöver även vara mycket duktig på att cykla i klunga/ grupp. Vi kommer även gå igenom framhjulslyft och kurvtagning. Vi hoppas att du efter denna kurs kommer att känna dig säker och väl förberedd för att ta dig de klassiska vasaloppsmilen på din mountainbike.

Några av oss på MountainbikeSkolan har kört nästan alla upplagor av Cykelvasan. Det är ett fantastiskt roligt och spännande lopp att cykla. Cykelvasan har många utmaningar och är inte på något vis en enkel mountainbiketävling att ta sig igenom.

Om du ännu inte har någon egen mountainbike kan du hyra det av oss på kursen!

Cykelvasateknik och taktik! / MountainbikeSkolan

Sagt om våra kurser

Datum & Tider

Nedan kan du se vilka datum och tider som finns tillgängliga, samt boka och beställa den kurs du är intresserad av.


Hitta hit

Vi håller till vid stugorna strax nedanför Hellasgårdens restaurang. Fråga i receptionen så visar dom dig vart du ska gå. Till Hellasgården kan du ta dig med både cykel, buss och bil, det tar bara 10 min från Slussen.

BUSS

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Hellasgården och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

BIL

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. När du kommer fram finner du en stor avgiftsbelagd bilparkering på din vänstra sida.

Hellasgården

Ältavägen 101, 131 33 Nacka, Sverige