Mountainbikeskolan

Mountainbikeskolan startades 2014. Då liksom nu satsar vi på att hålla absolut toppklass på våra mountainbikekurser och mountainbikeevent.

År 2019 öppnade Mountainbikeskolan ett trädgårdcafé och mountainbikecenter mitt i Sveriges cykelmecka, Hellas, några hundra meter söder om Hellasgården, i Nacka.

På Mountainbikeskolan utbildas och certifieras alla instruktörer enligt den internationella coach och mountainbikeinstruktörsutbildningen PMBIA, Professional Mountainbike Instructors Association Program. Vår Head Coach Magnus Tillström är utbildad i USA, Utah 2019 och ansvarig för Mountainbikeskolans instruktörsutbildning.

Mountainbikeskolan är sedan 2017 partners till Vasaloppet och Officiell Cykelvasacoach.

Vi tror att 2020 blir året då allt hamnar på plats :) Vi ser fram emot att ha ett fint och häftigt mountainbikeår tillsammans med våra trevliga kunder och kompisar!

Vi ses!

Daniel Buckard

grundare, Mountainbikeskolan

 

Intruktörer: Maria Sedemark, Micke Hanell, Anna Lundin, Lina Sjöström, Jesper Lundqvist samt kursare från Vårkursen 2018.

Mer om oss


Mange 640 kvadrat större-6935
Magnus Tillström

Magnus är uppvuxen på en motocross och har tagit tekniken och styrkan vidare till mountainbike.

Magnus är ansvarig för Mountainbikeskolans instruktörsutbildning som bygger på den internationella instruktörsutbildningen PMBIA, Professional Mountainbike Instructors Association Program. Magnus är själv utbildad i USA, Utah 2019 Level two. Han är troligtvis den enda diplomerade mountainbikeinstruktören på denna höga nivå i Sverige just nu.

Magnus driver Mountainbikeskolan tillsammans med Jenny och Daniel

Magnus kör i år 2020 Keps Cup, Lidingö MTB, Lida Loop, Mörksuggejakten och två stycken tävlingar i Svenska Endurokuppen, Östersund och Åre.

Lina 640 profil- ny-
Lina Sjöström

Lina är multisportare med bakgrund som elitgymnast. Hon har på kort tid slagit sig in bland yttersta eliten inom multisport i Sverige tack vare sin styrka, koordination och erfarenhet av hård och kontinuerlig träning.

Lina står redan på pallen inom multisport och mountainbikecykling. Hon blev 3a både på den legendariska Hammarby Hill i Stockholm och på SM i Multisport.

Lina är instruktör på Nivå 1 och 2 samt våra tjejkurser och gruppcyklingar.

Under 2020 har hon som mål att ta ytterligare ett steg framåt som multisportare med världscupen  i sikte. Hon har även spetsat in sig på de tuffaste droppen och de svåraste ”knixarna” på våra hemmastigar i ”Hellas”.

 

Lina och Anna 640*640- ny-6585
Jesper Lundqvist

Jesper har cyklat MTB sedan början av 90- talet, han började som Cross Countrycyklist men har på senaste åren gått mer och mer över till Enduro och trivs bäst när det är stökigt och riktigt tekniskt utför.

Jesper har jobbat över 10 år som  guide och instruktör och har en gedigen utbildning i grunden. Efter ett antal säsonger som guide i kajak, på fjället och på MTB har han nu landat i Stockholm. Jesper är till vardags huvudmekaniker på Specialized Concept Store.

Jesper styrka som instruktör är hans tålamod, pedagogik och förmåga att nå fram till eleverna.

Jespers mål 2020 är att delta i alla deltävlingar i Enduro Sweden Series och att placera sig bland de främsta.

Hartman 1-1-9735
Kristian ”Gabbe” Hartman

Kristian ”Gabbe” Hartman, bor i Älta med stenkoll på stigarna i Nackareservatet och Erstavik. Förra året cyklade han 500 mil, de flesta på stigarna i ”Hellas”

Kristian är i grunden XC-cyklist men sadlade om till Downhill och sedermera Enduro under sin tid i Åre där han bodde och cyklade i tio år. Kristian gillar att cykla uppför så länge det går snabbt utför. Gärna brant och stökigt!

”Gabbe” är en erfaren cykelguide då han jobbat med  liftburen cykling på Åreskutan och cykling i Jämtlandsfjällen.

Kristian har vunnit den prestigefulla tävlingen Åre Video Challenge, han har även figurerat i flera internationella och svenska cykeltidningar.

Gabbes mål för 2020är att inte bryta några (nya) ben och att försöka ta ett KOM varje tur. :)

Anders kvadrat
Anders Gustavsson

Anders har en bakgrund som cykelbud och är en av de mest erfarna och vassa på att ta sig fram på Stockholms gator. Han har länge cyklat mountainbike parallellt med sin landsvägssatsning.

Anders är noggrann och är alltid väl förberedd, han följer sin plan vilket ger resultat både när det gäller hans egen träning och hans elevers framsteg på sina mountainbikecyklar.

Anders har varit instruktör sedan 2015 och instruerar på nivå 2.

Anders mål 2020 är att säkert hoppa över de mest skräckinjagande stockarna i skogen, han införskaffat sänkbar sadelstolpe som enligt honom kommer ta honom till nya höjder.

Sandra 2 640 kvadrat-7464
Sandra Ådén

Sandra är en inbiten mountainbikecyklist och älskar fart och utmanande nedförslöpor. Sandra har tidigare både sprungit marathon och sysslat med triatholm, multisport och landsvägscykling.

Sandra har genomfört ett av de största loppen i mountainbikevärlden, Cape Epic i Sydafrika. Hon och hennes kompis var det första helsvenska damlag någonsin som genomförde det åtta dagar långa loppet.

Sandra älskar fart och att testa sina gränser, hon älskar att cykla nya leder i skogen med utmanande tekniska svårigheter.

Under 2020 kommer Sandra att delta i Endurocupen. Hon vill fortsätta att utveckla sin cykling och hela tiden bli mera tekniskt duktig i skogen.

Lina och Anna 640*640- ny--3
Anna Lundin

Anna är från Högbo och har en bakgrund som skridskoåkare på elitnivå. Under sin elitsatsning använde hon mountainbike som träningsform på sommaren.

Nu har skridskorna lagts på hyllan och Anna fightas nu i stället om topplaceringarn på mountainbiketävlingar både i Sverige och internationellt.

2016 slutade hon som tvåa i Långloppscupen, samma år tog hon två brons i SM. Anna körde förra året även master-VM i Andorra.  Anna sågs i Juli 2019 med en silvermedalj i handen efter en av deltävlingarna i Enduro Sweden Series.

Anna har tidigare arbetat som mountainbikeinstruktör hos Bike Academy.

2020 åker Anna till VM i Canada där hon hoppas förbättra sin topp 4 placering från 2019.

DSC_9794 (1)
Johan Strandberg

Johan har under de senaste 25 åren jobbat som instruktör i alpin skidåkning, telemark, längdskidor, simning, spinning och tennis.

Sin idrottsliga bakgrund har Johan i konditionsidrotter och då främst i simning och mountainbike. Mountainbike började Johan med som 10- åring då han tilsammans med sina kompisar gjorde banor ute i Gästrikeskogarna.

Som cyklist är Johan tekniskt driven och gillar när han behöver vara aktiv, söka position och flytta vikten. Det är ingen slump att Johan bott nära Hellas ända sedan han flyttade till Stockholm för fjorton år sedan.

Johan ser 2020 fram emot att pusha sig lite extra och titta på de mera tekniska segmenten i Hellas.

CYKLA MOUNTAINBIKE
Daniel Buckard

Daniel startade Mountainbikeskolan 2014.

Daniel kommer i år 2020 att försöka få upp farten lite och har skaffat en XC-cykel med alldeles för lite fjädring. Han har under vintern tränat en del trail run men lägger springandet bakom sig under våren och kommer att tillbringa all ledig tid på sin mountainbike.

Daniel kör i år bland annat Keps Cup, Lidingö MTB, Lida Loop och Mörksuggejakten.

Wenglin 640 kvadrat-
Matthias Wengelin

Matthias är uppväxt i Säter men bor numera i Örebro. Han är heltidsproffs och har tagit flertalet SM-medaljer på både Mountainbike och Cyclocross.

Matthias har vunnit Långloppscupen 2012 och 2013, CykelVasan 2009 och Lidingö MTB 2013 och 2015. Han har även vunnit Lida Loop, Långa Lugnet, Ränneslättsturen. Han har även placerat sig på EM och VM där han blev 5a respektiver 6a år 2016. 2018 blev.  Matthias är 2019 svensk mästare i Cross Country.

Mattias har varit gästinstruktör på MountainbikeSkolan sedan 2017.

Matthias är instruktör för nivå 3 kurserna.

Matthias kommer 2020 att köra XC- tävlingar både i Sverige och i Världscuppen. 

Carro profilbild - ny-05
Carolin Moberg

Carolin är multisportare med favoritgrenen mountainbike. Carolin började cykla i Chamonix för tio år sedan och har sedan dess tävlat i multisport.

Carolin är Sveriges kanske mest framgångsrika kvinnliga multisportare med bland annat EM guld och ett antal SM guld. Hon har vunnit Sveriges största multisporttävling, Åre Extreme Challenge, fyra gånger samt kommit 5a på ”VM”, Coast 2 Coast, i Nya Zeeland. Hon vann 2018 Hammarby Hill elitklassen.

Caroline har en paus under våren 2020 på Mountainbikeskolan men vi hoppas se henne igen till hösten.

Maria 640*640 profil- ny-3780
Maria Sedemark

Maria är uppvuxen i Södertälje men bor numera i paradiset, det vill säga Björkhagen med Nackareservatet utanför porten.

Hon startade tillsammans med Alexandra Löfvander Bike Academy och har många års erfarnehet som Mountainbikeinstruktör.

Maria började cykla 2005 och har sedan dess gjort en fantastisk karriär. Hon är flerfaldig världsmästare,  2015 och 2017 i Cross Country. Hon har vunnit de flesta tävlingarna i Långloppscupen och tog hem cupen i sin helhet 2010. Hon är Svensk mästare i Cross Country 2018.

Maria gillar tekniska stigar med mycket trix och fix, hon tuggar sig hellre uppför än flyger nedför. Tycker att mountainbike är en helhetsupplevelse som har allt: att få vara ute i naturen, är fysiskt och mentalt utmanande.

Maria tränar för full inför VM 2020, vi öskar henne lycka till och ser fram emot att ha henne tillbaka när tid ges.

Hitta hit

Mountainbikeskolan är en del av Källtorp med sitt café och konferensutbud. Till Mountainbikeskolan tar du dig enkelt med cykel, buss eller bil, det tar bara 15 min från Slussen.

BUSS

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Källtorp och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

BIL

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. Du passerar Hellasgården på din vänstra sida, åker några hundra meter till, passerar kollonistugorna. Du svänger vänster in till Mountainbikeskolan och Källtorp.

Källtorps Trädgård

Ältavägen 105, 131 33 Nacka, Sverige