Mountainbikeskolan

MountainbikeSkolan startades 2014 och har sedan starten jobbat för att hålla så bra kurser som möjligt i mountainbikecykling.

Till oss på Mountainbikeskolan är alla välkomna, här finns ingen attityd eller prestige. Vi lägger stor kraft på att hålla hög nivå på våra kurser och vi arbetar kontinuerligt för att bli bättre.

Mountainbikeskolan är sedan 2017 partners till Vasaloppet och Officiell Cykelvasacoach.

Vi har ett stort antal cyklar för uthyrning som du kan boka i samband med kurs. Vi har alltid årets modell av cykel för att allt skall vara i perfekt skick. .

Vi hoppas att vi även under 2019 kommer att inspirera och instruera många mountainbikecyklister så att de nöjda, med fart och säkerhet cyklar vidare på sin mountainbike.

Vi ses!

Daniel Buckard

Mountainbikeskolan

 

Intruktörer: Maria Sedemark, Micke Hanell, Anna Lundin, Lina Sjöström, Jesper Lundqvist samt kursare från Vårkursen 2018.

Mer om oss


CYKLA MOUNTAINBIKE
Daniel Buckard

Daniel går in helhjärtat för saker och ting och det gäller i allra högsta grad mountainbikecykling. Daniel startade Mountainbikeskolan 2014 tillsammans med sin syster och sin svåger Linda och Joakim Buckard.

Daniel är utbildad operasångare och startade operakompaniet OperReflex tillsammans med Samuel Jarrick, han är även utbildad inom film och drev produktionsbolaget RedFilm. Daniel har producerat events så som Årets Byrå- galan och är, tillsammans med Odd Fellow, initiativtagare till välgörenhetsprojektet Special Children, för idrottare och barn med funktionshinder i Nigeria.

Daniels styrka som instruktör är hans peppande sätt och tydliga pedagogik. Han ser möjligheter vilket ger flyt på stigarna i skogen och luft under vingarna till Mountainbikeskolan.

Daniel har som mål 2019 att bygga upp Källtorp (ny hemsida på gång) till en liten oas för mountainbikecyklister och friluftsmänniskor. Daniel hoppas också bli bättre som instruktör med planerad utbildning i USA i juni.

Mange 640 kvadrat större-6935
Magnus Tillström

Magnus är uppvuxen på en motocross och har tagit tekniken och styrkan vidare till mountainbike. Han har en bländande teknik och känsla. Magnus har genom sitt pedagogiska upplägg och inspirerande sätt bidragit till att MountainbikeSkolan kan förmedla mountainbiketeknik på ett lättförståeligt och tydligt sätt.

På Cykelvasan 2016 hade han inte många före sig med tiden 2.56.

Magnus har varit instruktör på MountainbikeSkolan sedan starten 2014.

Magnus instruerar framför allt på Nivå 2 och 3 samt håller i utbildningen av nya instruktörer på MountainbikeSkolan.

Magnus satsar 2019 på att putsa sina tider ytterligare på de mest prestigefyllda stravasegmenten i ”Hellasskogarna”.Han åker tillsammans med Daniel till USA för vidareutbildning i mountainibkecykling.

Carro profilbild - ny-05
Carolin Moberg

Carolin är multisportare med favoritgrenen mountainbike. Carolin började cykla i Chamonix för tio år sedan och har sedan dess tävlat i multisport.

Carolin är Sveriges kanske mest framgångsrika kvinnliga multisportare med bland annat EM guld och ett antal SM guld. Hon har vunnit Sveriges största multisporttävling, Åre Extreme Challenge, fyra gånger samt kommit 5a på ”VM”, Coast 2 Coast, i Nya Zeeland. Hon vann 2018 Hammarby Hill elitklassen.

Carolin är målinriktad och gillar att se andra testa sina gränser. Hon är även snowboardåkare och har jobbat som snowboardinstruktör.

Carolin är instruktör på Nivå 1 och 2 samt våra tjejkurser och gruppcyklingar.

Carolin kommer 2019 att satsa endast på mountainbike och ser fram emot köra en del XCO tävlingar.

Maria 640*640 profil- ny-3780
Maria Sedemark

Maria är uppvuxen i Södertälje men bor numera i paradiset, det vill säga Björkhagen med Nackareservatet utanför porten.

Hon startade tillsammans med Alexandra Löfvander Bike Academy och har många års erfarnehet som Mountainbikeinstruktör.

Maria började cykla 2005 och har sedan dess gjort en fantastisk karriär. Hon är flerfaldig världsmästare,  2015 och 2017 i Cross Country. Hon har vunnit de flesta tävlingarna i Långloppscupen och tog hem cupen i sin helhet 2010. Hon är Svensk mästare i Cross Country 2018.

Maria gillar tekniska stigar med mycket trix och fix, hon tuggar sig hellre uppför än flyger nedför. Tycker att mountainbike är en helhetsupplevelse som har allt: att få vara ute i naturen, är fysiskt och mentalt utmanande.

Maria instruerar på Nivå 1 och 2 samt leder våra tjejkurser.

Marias utmaning 2019 i år är att försvara VM-guldet i  Cross Country i Canada.

Lina och Anna 640*640- ny--3
Anna Lundin

Anna är från Högbo och har en bakgrund som skridskoåkare på elitnivå. Under sin elitsatsning använde hon mountainbike som träningsform på sommaren.

Nu har skridskorna lagts på hyllan och Anna fightas nu i stället om topplaceringarn på mountainbiketävlingar både i Sverige och internationellt.

2016 slutade hon som tvåa i Långloppscupen, samma år tog hon två brons i SM. Anna körde förra året även master-VM i Andorra.

Anna har tidigare arbetat som mountainbikeinstruktör hos Bike Academy. Hon är en teknisk cyklist och kör gärna utför på sin endurocykel.

Anna undervisar bland annat på Nivå 1 och 2 samt våra tjejkurser .

Anna åker tillsammans med Maria Sedemark till VM i Canada där hon hoppas förbättra sin topp 5 placering från 2017.

Micke Hanell liten webb DSC_6975
Mikael Hanell

Micke är just nu en av de starkare seniorerna och definitivt en av de mest aktiva i ”Hellasskogarna” i utkanten av Stockholm.

Micke har under många års tid hållit i lördagsträningarna för Stockholm Multisport och skött tidtagningen för bla.a. tävlingarna, Hammarby Hill och Lida XC. Han är även banansvarig för Xterra terräng triathlon.

Micke är rutinerad på tävlingsbanan och har bla.a. tagit ett par förstaplaceringar på Åre Extreme Challenge och i Svenska Multisportcupen i Duo Mix.

För drygt tio år sedan bestämde sig Micke för att byta livsstil. Han levde på den tiden ganska osunt och hade aldrig suttit på en mountainbike. Idag är han en förebild för många då han har ett fantastiskt flås och har stor kunskap inom mountainbikecykling, multisport och träning.

Micke har jobbat på MountainbikeSkolan sedan 2017 och instruerar på Nivå 1 och 2.

Lina och Anna 640*640- ny-6585
Jesper Lundqvist

Jesper har cyklat MTB sedan början av 90- talet, han började som Cross Countrycyklist men har på senaste åren gått mer och mer över på Enduro och trivs bäst när det är stökigt och riktigt tekniskt utför.

Jesper har jobbat över 10 år som  guide och instruktör och har en gedigen utbildning i grunden. Efter ett antal säsonger som guide i kajak, på fjället och på MTB har han nu landat i Stockholm. Jesper är till vardags huvudmekaniker på Specialized Concept Store.

Jesper styrka som instruktör är hans tålamod, pedagogik och förmåga att nå fram till eleverna.

Jesper instruerar på nivå 2 och nivå 3 och kommer att hålla i instruktörsprogrammet.

Jespers mål 2019 är att delta i alla deltävlingar i Enduro Sweden Series och att placera sig bland de främsta.

Lina 640 profil- ny-
Lina Sjöström

Lina är multisportare med bakgrund som elitgymnast. Hon har på kort tid slagit sig in bland yttersta eliten inom multisport i Sverige tack vare sin styrka, koordination och erfarenhet av hård och kontinuerlig träning.

Lina står redan på pallen inom multisport och mountainbikecykling. Hon blev 3a både på den legendariska Hammarby Hill i Stockholm och på SM i Multisport.

Lina är instruktör på Nivå 1 och 2 samt våra tjejkurser och gruppcyklingar.

Under 2019 har hon som mål att ta ytterligare ett steg framåt som multisportare med världscupen  i sikte. Hon har även spetsat in sig på de tuffaste droppen och de svåraste ”knixarna” på våra hemmastigar i ”Hellas”.

 

Sandra 2 640 kvadrat-7464
Sandra Ådén

Sandra är en inbiten mountainbikecyklist och älskar fart och utmanande nedförslöpor. Sandra har tidigare både sprungit marathon och sysslat med triatholm, multisport och landsvägscykling.

Sandra har genomfört ett av de största loppen i mountainbikevärlden, Cape Epic i Sydafrika. Hon och hennes kompis var det första helsvenska damlag någonsin som genomförde det åtta dagar långa loppet.

Sandra älskar fart och att testa sina gränser, hon älskar att cykla nya leder i skogen med utmanande tekniska svårigheter.

Sandra är instruktör på Nivå 1 samt tjekurser och gruppcyklingar.

Under 2019 kommer Sandra att delta i Endurocupen. Hon vill fortsätta att utveckla sin cykling och hela tiden bli mera tekniskt duktig i skogen.

Anders kvadrat
Anders Gustavsson

Anders har en bakgrund som cykelbud och är en av de mest erfarna och vassa på att ta sig fram på Stockholms gator. Han har länge cyklat mountainbike parallellt med sin landsvägssatsning.

Anders är noggrann och är alltid väl förberedd, han följer sin plan vilket ger resultat både när det gäller hans egen träning och hans elevers framsteg på sina mountainbikecyklar.

Anders har varit instruktör sedan 2015 och instruerar på nivå 2.

Anders mål 2019 är att säkert hoppa över de mest skräckinjagande stockarna i skogen, han införskaffat sänkbar sadelstolpe som enligt honom kommer ta honom till nya höjder.

Avid 640 kvadrat större-7042
Arvid Thulin

Arvid är en juste kille med fötterna på jorden. Han har ett lugn och ett leende som smittar av sig. Arvid har en bakgrund som cykelbud och är även utbildad cykelmekaniker.

Arvids styrka är hans förståelse och tålamod, hans mjuka attityd skapar en trygghet gentemot våra kursare. Arvid älskar att cykla mountainbike, att få vara i skogen och träna är få förunnat menar han.

Arvid undervisar på nivå 1 samt är guide på våra företag- och gruppcyklingar. Han började jobba med MountainbikeSkolan 2016.

Arvids mål under 2019 är fortsätta utvecklas tekniskt samt komma under den magiska tretimmarsgränsen på Cykelvasan.

Wenglin 640 kvadrat-
Matthias Wengelin

Matthias är uppväxt i Säter men bor numera i Örebro. Han är heltidsproffs och har tagit flertalet SM-medaljer på både Mountainbike och Cyclocross.

Matthias har vunnit Långloppscupen 2012 och 2013, CykelVasan 2009 och Lidingö MTB 2013 och 2015. Han har även vunnit Lida Loop, Långa Lugnet, Ränneslättsturen. Han har även placerat sig på EM och VM där han blev 5a respektiver 6a år 2016. 2018 blev Matthias 5 på Cykelvasan och placerade sig fint på EM

Mattias har varit gästinstruktör på MountainbikeSkolan sedan 2017.

Matthias är instruktör för nivå 3 kurserna.

Matthias kommer 2019 att köra XC- tävlingar både i Sverige och i Världscuppen. 

Hitta hit

Mountainbikeskolan är en del av Källtorp med sitt café och konferensutbud. Kommande hemsida, kalltorp.se. Till Källtorp tar du dig enkelt med cykel, buss eller bil, det tar bara 15 min från Slussen.

BUSS

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Källtorp och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

BIL

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. Du passerar Hellasgården på din vänstra sida, åker några hundra meter till, passerar kollonistugorna. Du svänger vänster in till Källtorps Trädgård, en liten grön skylt.

Källtorps Trädgård

Ältavägen 105, 131 33 Nacka, Sverige