Mountainbikeskolan

MountainbikeSkolan drivs av ett sammansvetsat gäng cykelentusiaster. Vi älskar allt som hör cykling till. Vi tränar och tävlar, men mest av allt cyklar vi mountainbike för att det är roligt. Vi har lång erfarenhet av cykling i alla dess former men är specialiserade på mountainbike.

MountainbikeSkolan startades 2014. Vi har som mål att på bästa sätt inspirera, instruera och introducera denna fantastiska sport till så många som möjligt.

Till oss på MountainbikeSkolan är alla välkomna, här finns ingen attityd eller prestige. Vi lägger stor kraft på att hålla mycket hög nivå på våra kurser och vi arbetar kontinuerligt med att bli bättre. Tack vare våra utvärderingar vet vi vad som fungerar och vad som kan bli bättre.

Vi har ett stort antal cyklar för uthyrning som du kan boka i samband med kurs. De är av märket Trek, X-Caliber 9. Vi har alltid årets modell av cykel för att allt skall vara i perfekt skick. Du kan av oss även köpa cykel i samband med kurs, vi är återförsäljare av det välrenommerade cykelmärket Trek.

Mattias Nilsson, tidigare mountainbikeproffs, kommer även fortsättningsvis leda våra fortsättningskurser. En bättre och mera erfaren mountainbikecyklist är nog svårt att hitta.

Vi hoppas att 2017 kommer att bli ett fantastiskt cykelår!

Vi ses!

Daniel Buckard

MountainbikeSkolan

 

Intruktörerna: Daniel, Joakim magnus och Anders

Mer om oss


profil-daniel
Daniel Buckard

Daniel driver MountainbikeSkolan och ser till helheten. Han går in för saker och det gäller i allra högsta grad mountainbikecykling. Daniel är en pedagog och hans styrka är att se och ge feedback.

Daniel har tidigare varit operasångare, drivit filmbolag, och producerat events och välgörenhetsprojekt. Han arbetar just nu som musiklärare parallellt med att driva MountainbikeSkolan.

profil-magnus
Magnus Tillström

Magnus är uppvuxen på en motocross. Han har tagit tekniken och styrkan vidare till mountainbike. Han har en bländande teknik och känsla. Magnus har bidragit mycket till att vi kan förmedla mountainbiketeknik på ett lättförståeligt sätt. På Cykelvasan 2016 hade han inte många före sig med tiden 2.56.

Magnus är biolog och arbetar till vardags med vattenanalys.

profil-linda
Linda Buckard

Linda har ett ett smile och en positiv utstrålning som smittar av sig på de flesta.Hon är en av grundarna av MountainbikeSkolan och jobbar med utveckling av företaget.

Linda älskar cykling och det märks att hon har ett stort hjärta både när det gäller flås och hjälpsamhet. Linda satsar hårt i år på sin cykling och kommer köra både Vätternrundan och försöka slå sitt personbästa på Cykelvasan, top 10 i sin klass.

Anders CV bild 640*640-0381
Anders Gustavsson

Anders har en bakgrund som cykelbud och är en av de mest erfarna och vassa på att ta sig fram på stadens gator. Han har länge cyklat mountainbike parallellt och har på senare år tagit sin teknik till en ny nivå.

Anders är noggrann och är alltid väl förberedd, han följer sin plan och det är uppskattat av oss och hans elever.

Anders tävlar i mountainbike och kommer i år att försöka slå sig in bland de 100 första på Cykelvasan.

Wengelin CV bild 640*640-
Matthias Wengelin

Matthias Wengelin är uppväxt i Säter men bor numera i Örebro.

Matthias har en rad SM-medaljer på både Mountainbike och Cyclocross. Han är extremt snabb på sprint, vilket han visade senast 2017 på Cykelvasasprinten där han tog hem segern med Emil Lindgren hack i häl.

Matthias har vunnit Långloppscupen 2012 och 2013, CykelVasan 2009 och Lidingö MTB 2013 och 2015. Han har även vunnit Lida Loop, Långa Lugnet Ränneslättsturen med flera.

Matthias Wengelin har placerat sig fint även på EM och VM där han blev 5a respektiver 6a år 2016.

Vi är väldigt glada att ha Matthias Wengelin  som mountainbikeinstruktör på MountainbikSkolans fortsättningskurs, nivå 3. ”Att cykla mountainbike är egentligen inte så svårt” sa Mattias på kursen i våras. Det verkar onekligen sant, i alla fall när man ser Matthias ta sig fram på ”Hellas” mest tekniska stigar.

profil-joakim
Joakim Buckard

Joakim har alltid cyklat och kan därför allt som är värt att veta om mountainbikecykling. Han har en väldigt fin teknik och är vår guru när det gäller analys av de tekniska momenten inom mountainbike. Joakim är en av grundarna av MountainbikeSkolan

När han inte mekar cykel arbetar han som anestesi-sjuksköterska. Han har tidigare arbetat inom ambulanssjukvården.

Mattias röd ny kvadrat
Mattias Nilsson

Mattias är från Falun och längdskidåkare i botten. Kanske var det i skidspåret Mattias byggde upp sin kondition och styrka som gjorde honom till en av Sveriges bästa XC/ Mountainbikecyklister.

Mattias har med stor framgång ingått permanent i Juniorlandslaget- U23, där han har internationella segrar såsom seger i UCI World Cup Junior MTB i Belgien och andraplatsen i UCI World Cup Junior MTB i Tyskland. Mattias har även vunnit SM-guld i U-23 klassen.

Mattias har som senior fightats om segrar och pallplatser i den Svenska långloppscuppen, Cykelvasan och SM i XC. Mattias Nilsson har en andraplacering i den prestigefyllda Cykelvasan samt placeringar så som trea i XC- SM och tvåa på Lida Loop och mycket mera.

Mattias bor i Falun men gästar MountainbikeSkolan kontinuerligt och håller då ofta i fortsättningskursen, nivå 3.

Hitta hit

Vi håller till vid stugorna strax nedanför Hellasgårdens restaurang. Fråga i receptionen så visar dom dig vart du ska gå. Till Hellasgården kan du ta dig med både cykel, buss och bil, det tar bara 10 min från Slussen.

BUSS

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Hellasgården och restiden är ca 15 min från Slussen. Använd SL:s Reseplanerare för att få mer exakta restider.

BIL

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260. När du kommer fram finner du en stor avgiftsbelagd bilparkering på din vänstra sida.

Hellasgården

Ältavägen 101, 131 33 Nacka, Sverige