Höstens kurser ligger uppe!

26 juli 2020 · Daniel

Vänner, det är med stort nöje som vi presenterar höstens kursprogram.

Nytt för i höst är kursen Stigcykling nivå 3 samt Stigsafari nivå 2-3. Det känns bra att komplettera med en kurser och arrangemang för de allra mest rutinerade i mountainbikecyklisterna. Vi har sedan tidigare Endurokursen som är fantastiskt lärorik men vänder sig helt till den som vill bli bättre på att cykla utför. Stigcykling nivå 3 däremot är för dig som vill bli bättre på att cykla på häftiga och teknisk stigar som böljar både uppför och nedför. Det finns så mycket att lära sig här och vi hoppas att med denna kurs kunna erbjuda de mest rutinerade cyklisterna en kurs som gör en både  snabbare och säkrare.

lmp20200607_DSC4551

Stigsafari med after bike, tre lördagseftermiddagar, 19 sept, 3 okt och 10 oktober runt 13.30- 16.00, avslutas med en öl eller kaffe på Källtorp med tilltugg. (Denna kurs är i inte uppe på vår sida ännu men hoppas att få upp den inom kort.) Under dessa tre lördagar är det fokurs på guidning av Hellas bästa, både kända men kanske ännu mera de lite mera okända favoritstigarna. Denna kurs handlar om att ha roligt och inte minst lära sig massor av nya stigar och linjer. Perfekt för dig som är ny i skogen, perfekt för dig som vill få cykelkompisar, perfekt för dig som gillar att cykla med några av skogens vassaste och mest erfarna ”stigguros”. Efter varje cykelpass så bjuds det på AB, After Bike :)

Söndagscykla med brunch, vårens mest älskade kurs. Vi kör den igen men vi kallar den nu söndagscykla med frukost. Det kommer bli lika härligt i skogen det kommer vara lika trevligt, men vi kommer att hålla ”fikat” lite enklare denna gång. Tänk dig en god smörgås, kanske gröt, ägg, kaffe, juice och något sött. Likväl, häng på här och anmäl dig, för det är redan ganska så många bokade.

Vi kör som vanligt vår barnkurs och vår ungdomskurs för alla som vill testa på mountainbike. Hos oss kan du komma som nybörjare, du behöver ingen egen cykel då du kan hyra av oss. Som förälder är det bara att hänga med, det finns en föräldragrupp också. Supertrevliga torsdagkvällar på Källtorp/ Mountainbikeskolan.

Våra mest besökta kurser, våra kurser som vi har haft sedan vi startade Mountainbikeskolan 2014, Nybörjarkursen och Mountainbikekursen. Klassiker som vi vet fungerar väldigt bra. Många har gått dem, men vi fortsätter, för varför inte köra på ett fungerande upplägg. Man blir helt enkelt bra på att cykla mountainbike på dessa kurser :)

Om du inte gillar kurs, om du bara vill cykla själv eller ta med en kompis ut i skogen så går det fint att hyra mountainbike hos oss. Redan sedan starten har vi haft fina mountainbikes att hyra ut till våra kursdeltagare, men nu så kan man hyra mountainbike även utan att gå kurs också. Vi har tre typer av cyklar, heldämpad stigcykel, heldämpad endurocykel samt hard tail. Så du som har gått kurs eller du som bara vill ut och cykla. Hyr en mountainbike, en halvdag,heldag eller en vecka. Det finns alla möjligheter. :)

Ser fram emot att ses på ”Mountainbikefiket” som många kallar det. Vi kallar det Källtorp men hursom, vi ses!

/ Daniel, Magnus och Jenny